logo

Okullar Erguvanla Renkleniyor

Okullar Erguvanla Renkleniyor

Okullar Erguvanla Renkleniyor

okullar erguvanla renkleniyor

 

İgdaş’ın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle başlattığı “Okullar Erguvanla Renkleniyor” projesi kapsamında, Kağıthane Hasbahçe İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte, okul bahçesine erguvan fidanları dikildi.

Programa Kaymakamımız A.Akın Varıcıer’in yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, İgdaş Genel Müdürü Bilal Aslan, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Çayır ve yetkilileri, okul müdürleri, öğretmen ve çok sayıda öğrenci katıldı.

hasbahçe ilkokulu

Kağıthane Hasbahçe İlkokulunda gerçekleşen tanıtımda konuşan İGDAŞ Genel Müdürü Bilal Aslan, İstanbul’da doğalgazın geçmişini anlattı. Kentte doğalgaz kullanımına ilk etapta şüpheyle bakıldığını aktaran Aslan, halkın da desteğiyle hemen her yere ulaştıklarını. İGDAŞ sayesinde İstanbul’un havasının temizlendiğine dikkat çekti.

İstanbul, dünyada havası en temiz metropollerinden biri

“İGDAŞ, gökyüzüyle arkadaş” sloganını hatırlatan Aslan, “Şimdiki amacımız ise temizlenen bu havayı korumak. Bu maksatla ağaç dikmeye başladık. Ağaç olarak da İstanbul’un simgesi erguvanı seçtik” diye konuştu.

Muammer Yıldız

Etkinlikte konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise fidan dikmenin önemine vurgu yaparak, erguvanlar sayesinde okulların ve İstanbul’un çehresinin değişeceğini kaydetti.

İlköğretim 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ‘‘Okullar Erguvanla Renkleniyor’’ projesiyle çocukların çevre bilinci kazanarak doğaya sahip çıkması, havanın temiz olmasının çevre ve insan için önemi konusunda farkındalığının artması ve çocukların erguvan fidanını tanımaları hedefleniyor.

hasbahce ilkokulu konferans salonu
Proje kapsamında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ilkokullarda “Cemre’nin Rüyası” isimli tiyatro oyunu sahnelendi ve oyunun ardından öğrenciler hep birlikte okullarının bahçesine erguvan fidanları dikti. Düzenlenen etkinlikler sonunda çocuklara çevrenin önemi, nasıl fidan dikileceği ve erguvan fidanı hakkında bilgilerin yer aldığı birer kitapçık hediye edildi.

Projenin ilk aşamasında 12 okulda 150 adet erguvan dikildi ve 4 bin 500 öğrenciye ulaşılarak tiyatro gösterimi yapıldı ve hediyeler verildi.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1992 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.