logo

Okumayan, bilmeyen insan yükselemez!

Okumayan, bilmeyen insan yükselemez!

Okumayan, bilmeyen insan yükselemez!

Ali Erkan Kavaklı Kağıthane

Hasbahçe Etkinlik Alanı’nda Kağıthaneli gençlerle buluşan Ali Erkan Kavaklı, “İnsanların hiç bir problemin öfke ile çözülemeyeceğini bilmesi gerekiyor. Tarihte olan tüm savaşlardan sonra insanlar masaya oturur ve bir anlaşma yapar. Bu anlaşmayı akıl ile yaparlar. Kavga öfkenin işidir. Akıllı adam kavga etmez. Çünkü kavga ile çözebileceğin bir şey yoktur. Tarih öfkesini yenemeyen, yönetemeyen adamların hikâyeleri ile doludur. Bunun için ben size öfkenizi, şehvetinizi, istek, arzu ve aklınızı yönetin demeye geldim” diyerek gençlerin 10 yıl sonra nasıl bir insan olacağına bugün karar vermesi gerektiğini söyledi.

Osmanlı’nın yönetim anlayışı ile ilgili bilgi veren Kavaklı, “Dünya haritasının en problemli coğrafyaları Ortadoğu, Kafkaslar ve Balkanlardır. Biz Balkanları 500, Kafkasları 600, Ortadoğu’yu da 1000 sene yönettik. Bizden önce de buralar kan gölüydü, bizden sonra da kan gölü” dedi.

Doğru Müslüman olmak, Kuranı Kerim’i anlamak konuları üzerinde gençlere bilgi veren Kavaklı, tarihten örnekler verdi. Kuranı Kerim’i anlayarak okumanın önemine değinen Kavaklı, “Okumayan, bilmeyen insan yükselemez ve geri kalır, değersizleşirler. Siz de eğer okumamışsanız kendinize değer vermezsiniz, başkası da size değer vermez ve değersiz biri olursunuz. Ot gibi yaşar, çöp gibi ölürsünüz” şeklinde konuştu.

Herkesin zekâsını geliştirebileceğini söyleyen Kavaklı yazdığı iki kitapla ilgili bilgi verdi. Kavaklı, “Ben bir sürü kitap yazdım. Zekâ ve hafıza geliştirmenin yöntemlerini içeren kitaplar. Ancak önce Kuranı Kerim’i okuyup anlamanız gerekiyor. O’nu okuyup, anlamadan gelmeyin” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » »
999 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.