logo

Ortaseki Köyü Derneği Geleneksel Piknik Şöleni Düzenledi

Ortaseki Köyü Derneği Geleneksel Piknik Şöleni Düzenledi

Ortaseki Köyü Derneği Geleneksel Piknik Şöleni Düzenledi

ortaseki koyu piknik

 

Sivas Koyulhisar Ortaseki Köyü Derneği 25 Mayıs 2014 Pazar günü Eyüp ilçesi Ağaçlı köyünde 19. Geleneksel Kır Piknik Şöleni gerçekleştirdi.

ortaseki koyu piknik misafirler fazlı kılıc ortaseki koyu

Pikniğe katılan davetliler arasında 23. Dönem Sivas Milletvekili Selami Uzun, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Başkan Yardımcıları Hasan Çakır ve Şaban Demirel, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Genç, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kaya, İstanbul Cumhuriyet Savcısı ve Hakimi, Kodef Başkanı Tahir Duman ve Yönetim Kurulu, Kağıthane Sivaslılar Derneği Başkanı Özcan Arslan ve Yönetim Kurulu ile Koyulhisar Bozkuş Köyü Derneği ve Zara Yeşimli Köyü Derneği başkanları katılımcılar arasında idi.

ahmet kocak

Deniz ve orman havasının, yeşilin ve oksijenin bol olduğu bir ortamda, köylüleriyle, gelen misafirleriyle, halk müziği sanatçılarıyla türküleriyle doyumsuz bir gün yaşandı.

Taner Baykal’ın program sunuculuğunu yaptığı şölende Miraç Kandili münasebetiyle Kuran okundu, Soma ilçesinde hayatını kaybeden işçilere ve ölmüşlerimize dualar okundu.

 

 

ortaseki dernegi piknik soleni

Ortaseki Dernek Başkanı Kemalettin Baykal konuşmasında birlik ve beraberlikten bahsederek dernek olarak yaptığı faaliyetleri anlattı.

ortaseki dernegi 19 piknik

Baykal, derneğin yaptığı faaliyetler içerisinde mesaj sisteminin düzenlendiğini, üye güncellemelerinin yapıldığını, kan bankasının oluşturulduğunu, sportif faaliyetlerin yapıldığını, Ortaseki Köyü Futbol Kulübünün geçen yıl aldığı ikincilik, bu yıl da Koyulhisar Futbol Turnuvasında birinciliği hedeflediğini belirtti. Bunun yanı sıra kültürel etkinlikler kapsamında, eski oyunların oynandığı köylerinde, köylülerin oynadığı eski oyunların canlandırıldığı kültür şöleninin yapıldığını, köylerinin imar ve kanuni olarak yapılması gereken işlerinde muhtar ile işbirliği içerisinde olduklarını, muhtara destek olduklarını söyledi.

ortaseki dernegi piknik hatirasi

Daha sonra sanatçıların söylediği türküler, davul zurna eşliğinde oyunlar oynandı halaylar çekildi. Hediye çekilişleri yapıldı.

emrah yuksel koy agasi

Ağalık seçiminde Emrah Yüksel 2014 yılı Ortaseki Köyü Köy Ağası, Ömer Yüksel de Ortaseki Köyü Koç Ağası oldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3446 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.