logo

Otizm’de Refleksoloji Tedavisi

Otizm’de Refleksoloji Tedavisi

Otizm’de Refleksoloji Tedavisi 

Refleksoloji Tedavisi

 

Ayak masajının çeşitli kültürlerde yüzyıllardan beri uygulandığı ve akupunktur ile aynı zamanda ortaya çıktığı sanılmakta. Yapılan araştırmalarda, Hindistan ve Çin’de 5000 yıl önce vücuttaki bazı noktalara bastırılarak yapılan bir tedavi şeklinin kullanıldığı tahmin ediliyor.

Refleksolojinin özü, akupunkturda olduğu gibi, yüzyıllar önce Uzakdoğu’da doğan Meridyen Terapisi’ne dayanmaktadır. Meridyenler konusunda bilgi sahibi olan bir refleksolog, kişinin sorunlarının gerçek nedenlerini bulup, sorunu çözebilmektedir.

İki ayak yan yana getirildiğinde bir insan vücudunun görüntüsünü meydana getirir. Organların ayaktaki yeri aynen vücudumuzdaki dağılımı gibidir. Bu noktalara uygulanan basınç ve ovmalar yardımı ile sinir sistemi, hormonlar ve iskelet sistemi üzerinde etkisini göstermektedir.

Refleksoloji-TedavisiAlternatif tedavi metodu olarak bilinen refleksoloji, günümüzde tamamlayıcı tıp tedavisi olarak kabul edilmektedir. Refleksolojide ayakta ve elde bulunan özel noktalara basılar yapılarak ilgili organa uyarılar gönderiliyor, vücudun iç doktorunu harekete geçirmiş oluyoruz. Nörolojik hastalıklarda özellikle bedensel engelli çocukların tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Refleksolojinin iyi geldiği rahatsızlıklar çok geniş bir yelpazeye yayılmaktadır. Bunlardan bazıları migren, baş ağrısı, mide rahatsızlıkları (reflü, gastrit), kabızlık, otizm, spastisite, yürüme bozuklukları, konuşma bozuklukları, sebepsiz korku ve heyecan, depresyon, panik atak, bel boyun fıtıkları, kireçlenmeler ve romotizmal hastalıklar vb.

Özellikle Otizmde dünyadaki en etkili tedavi metodlarından olduğu söylenmektedir. Refleksoloji ile vücudun bağışıklık sistemi aktive edilerek hastalıklara dirençli bir immün (bağışıklık) sistem oluşturulmuş olur.

Duyusal ve davranışsal problemlerin yanı sıra otistik çocuklarda görülebilen bazı bağırsak problemleri mide bağırsak duvarının incelmesine ve yabancı maddelerin bağırsak içine girmesine sebep olur. Bu toksik maddeler mide, bağırsak yoluyla kan dolaşımına dâhil olarak beyin fonksiyonlarını etkiler.

Bağırsak fonksiyonlarının arttırılması ve vücudun toksinlerden arındırılması, karaciğer ve bağışıklık sistemlerinin fonksiyonunu arttırır. Fonksiyonun artması vücudun, ruhun ve zihnin uyumunu sağlar. Otistik çocuğun durumuna göre haftada bir ya da iki seans olacak şekilde refleksoloji uygulaması yapılmaktadır.

FZT.Hülya Karakaş

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3048 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.