logo

Özümüze ve Sözümüze Söyleyeceklerim Var

Özümüze ve Sözümüze Söyleyeceklerim Var

Özümüze ve Sözümüze Söyleyeceklerim Var

ozumuze donmek

Baştan söyleyeyim, Bazı ağabeylerimiz, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz gocunabilirler, MÜSTEHAKTIR!

Son 1 aydır öyle durumlara şahit oldum ki, gözlemlerimi size aktarsam biraz abartı bulabilirsiniz. Ama gerçekler acıdır…

Allah muhafaza bugün bir savaş çıksa, kanlı ya da kansız hükümet devrilse, İngilizler, Amerikalılar topraklarımıza girse bazı ağabeylerimiz şunu diyecekler: “Zaten bizim başbakanımız çok sivri dilliydi… Biz bu devleti iyi yönetemiyorduk, Avrupalı dilimizden anlar… Aman benim paracıklarıma zeval gelmesin de gerisi beni ilgilendirmez… Cepheye gitmeyelim, şimdilik ülkenin başına geçsinler, okuyup büyük adam olup içlerine sızıp bir şekilde ülkeyi alırız nasıl olsa… ”Rabbim ülkemizi, milletimizi korusun. İnşallah başımıza böyle şeyler gelmez ama gelirse şuan bu tabloyu izleyeceğiz gibi geliyor.

Nerede Fatihler, Ulubatlı Hasanlar, Hüseyin onbaşılar, Nene Hatunlar… Biz kimin torunlarıyız? Silkinip kendimize gelmemiz lazım. Uyuşturulduk, rahatlığa alıştık, hayal dünyasında yaşıyoruz yaşatılıyoruz. Şuan tam da bu sıralar ülkemiz bağımsızlık mücadelesi veriyorken kaçımız bunun farkındayız? Müslümanlar kan ağlıyor, her gün farklı bir coğrafyadan katliam haberleri alıyoruz. Kim evinde rahat uyuyabiliyorsa lütfen dönsün bir aynaya baksın, imanını sorgulasın. En azından kaç kişi Suriye için İHH’ya 5TL’lik SMS gönderdi? Bugün çoğumuzun daha adını bile duymadığı ülkelere devletimiz tırlarla, uçaklarla yardımlar gönderiyor, kaç kişi hükümetin arkasında duruyor?

Eleştirmeyi çok iyi biliriz, ama bunu haz alarak ayıp araştırarak yapmak marifet değil, üzülerek ve dert edinip, çözüm odaklı, yapıcı eleştirebiliyorsak bir anlamı olur. Gerisi dedikodudan öteye gitmez.

Bugün bir kişi haksızlığa meydan okuduğunda yanında onlar, yüzler, binler bulamıyorsa, yanlız bırakılıp bir de üzerine tekme yiyorsa vay halimize. Allah iyi demez, yanımıza bırakmaz.

Bugün vakıflar, dernekler, siyasi partiler çalışacak dürüst kalifiye nefer sıkıntısı çekiyor. Kimi der; “euzübillahiminesSiyaset”, sonra siyasileri eleştirir. Camiye gitmeyip cemaati eleştirenler misali. “Ülkeyi sen mi kurtaracaksın, işine bak” diyenler… Tabi ki işimize bakacağız ama ülkeyi de biz kurtaracağız. Sen yoksan her zaman 1 kişi eksiktir bu yollar.

Sosyal medyaya baktığımızda delikanlıdan geçilmiyor ama sahaya indiğimizde maalesef 10.000’de 1 kişiyi yanımızda görüyoruz. Bu ne yazık ki gerçek istatistiktir.

Ya evden işe, işten eve, bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip miskin miskin hayatımıza devam edeceğiz, ya da silkinip kendimize gelip komşumuzdan, milletimizden başlayıp tüm insanlığı vicdanımıza dert edinip dillerde tekbirle, kalbimizde imanla canla başla Allah için çalışacağız, vatana, millete, ümmete hizmet edeceğiz.

Şuradan başlayabiliriz: “SURİYE” yazıp “3072”ye SMS göndererek 5 TL katkıda bulunabilirsiniz. (İHH organizasyonudur)

Rabbim İslama ve müslümanlara yardım eylesin, sonumuzu hayır etsin inşallah…

Etiketler: »
5473 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.