logo

Pozitif Düşüncenin Sırrı

Pozitif Düşüncenin Sırrı

Pozitif düşüncenin sırrı

pozitif düşünce
“POZİTİF” kelimesi ne kadar güzel bir kelimedir. İnsanı duyarken bile rahatlatır. Hiç bilinmez harflerin ritmi mi? Yoksa üzerine yüklenen anlam mı bu rahatlığı verir insana? Sebep her ne olursa olsun kesin bir gerçek var ki, o da huzur veren bir kelime olduğudur.

Bu kelimeyi hayatımızın birçok alanında kullanırız. Mesela; pozitif insan, pozitif düşünce, pozitif sonuç gibi. Bunlar bize rahatlık veren şeyleri bildirir. İnsan bünyesinde de bu kelimenin anlamı çok büyüktür. Çünkü Yaradan da insana pozitif bir enerji yüklemiştir. Yaradan bu enerjiyi insana kodlamış ve bunu kullanmasını istemişken, ne yazık ki yaratılan bu duyguyu neredeyse hiç fark etmemektedir. Hayatın derinliklerine dalarken bunu da kendimizle birlikte bünyemizin derinliklerine çekiyoruz. Oysa bu enerjiyi en dipte değil, en üstte tutmak gerekli. Çünkü hayatın lezzetini ” pozitif ” kelimesiyle yakalayabiliriz.

Her şey tamam da, peki bu pozitif enerjiyi nasıl fark edip ortaya çıkartacağız. Bunun bir yolu olmalı değil mi? Tabi ki bunun çok basit bir yolu ve kuralı var. Biz bunun adına ”OLUMLU DÜŞÜNCE” diyoruz. İnsana herhangi bir şey söylediğinizde, bunun olumsuzuna çok çabuk inanır da, olumlusuna pek inanası gelmez nedense. Olumlu düşüncenin gerçekleşmesi mümkün değilmiş ya da zor bir ihtimalmiş gibi gözükür. Neden böyle diye ben de hep merak ederdim. Araştırdım ve sonunda buldum.

Sebebi; insanın DNA sına yüklenen, tehlike anında refleks olarak gerçekleşen kendini koruma içgüdüsü. Peki bu ne demektir? Bunun anlamı bir kişiye olumsuzluktan bahsettiğinizde reflekslerinin hemen harekete geçip ruhunu koruma altına almaya çalışmasıdır. Bu duygu bünyesine o kadar çabuk yayılır ki, o anlatılan şey kişide hemen gerçekleşecek hissi uyandırır. Böylelikle olumsuz düşünce artık varlığını en üst seviyeye çıkartmış olur. Bize düşen olumsuz düşünceyi bertaraf edip olumlu düşünceye yer açmaktır.

Fizikte bir kural vardır. Bir cisim aynı anda aynı yerde bulunamaz. Eğer beyninize  olumsuz düşünceler hâkimse, olumlu düşünceye yer yoktur. Olumlu düşünceler hâkimse, olumsuz düşünceye yer yoktur. Peygamberimiz (s.a.v) kelimelerin sihir gücünde olduğunu ve kullandığımız her sözcüğün gerçekleşmeye tabi olduğunu bize bildirmiştir. Bu demektir ki, olumlu düşünseniz de haklısınız, olumsuz düşünseniz de haklısınız. Çünkü önünde sonunda bu düşünceleriniz gerçekleşecektir!

Meryem Yıldırım

Etiketler: » » » » »
6688 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.