logo

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Olacak mı?

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Olacak mı?

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Olacak mı?

cumhurbaskani

Protokol Cumhurbaşkanı değil, terleyen, koşan, koşturan cumhurbaşkanı istiyoruz…

Yerel seçimlerin geride bırakılmasıyla birlikte gözler Ağustos ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çevrildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çok az bir süre kala Cumhurbaşkanı adayları kimler olacak merak konusu?

Herkes Cumhurbaşkanlığı seçimleri için farklı bir teori sunarken Cumhurbaşkanlığı için adaylar belirlenmeye çalışılıyor. Yerel seçimden hemen sonra başlayan iddialar devam ediyor. Siyasilerin birinci gündem maddesi, ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak olan Köşk seçimleri haline geldi.

Türkiye yerel seçimleri bitirdi şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. YSK Köşk yarışı için tarihi açıkladı. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak.

Birinci turda Cumhurbaşkanı seçilemezse Türkiye bir kez daha sandık başına gidecek ve ikinci turda oy verecek. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi 24 Ağustos’ta yapılacak.

YSK, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili komisyon oluşturdu. Seçimle ilgili düzenlemeleri yapıyor.

Yurt dışında 500’den fazla seçmeni olan ülkelerde yaşayan vatandaşlar, Cumhurbaşkanlığı seçimi için 31 Temmuz, 01-03 Ağustos tarihlerinde oy kullanacak. Yurt dışı seçmen çalışmasında oy kullanabilecek ülke sayısının 60 civarında olduğu öğrenildi. Referandumda yapılan değişiklikle ilk kez Cumhurbaşkanını Meclis değil halk seçecek. Cumhurbaşkanı 5 yıl görev yapacak ve ikinci kez seçilme hakkına sahip olacak.

Cumhurbaşkanı seçilme yeterliliği Anayasamızın 101’inci maddesinde düzenlenmiştir. Ancak bu maddedeki TBMM kısmı referandumla değişti. Haliyle artık seçimi TBMM değil halk yapacak.

Cumhurbaşkanı Türkiye’de ikinci kez halkın oyuyla seçilecek. Bugüne kadar Evren dışında Cumhurbaşkanlarını hep Meclis seçti. Meclisin seçtiği cumhurbaşkanlarının sonuçta halkın iradesini yansıttığı varsayıldı. Varsayıldı da inananı maalesef pek fazla olmadı.

Evren, 1982 Anayasası oylamasıyla birlikte halk tarafından seçildi. Karşı propaganda değil, karşı görüş söylemenin yasak olduğu bir seçimle yine bir asker cumhurbaşkanımız oldu. Evren’i halk zorla seçtiği için şimdi ilk kez cumhurbaşkanını gerçekten halk seçecek. Bu bakımdan önemli!

Türkiye’nin son 13 yılına kim damgasını vurduysa, son 13 yılda en çok kim çalışmış ve bu ülkeye hizmet etmiş ise, en büyük riskleri kim almış ve en cesur kararları kim vermiş ise ve en önemlisi bu milletin gönül tahtında kim en fazla yer edinmişse o isim cumhurbaşkanlığını hak etmiştir. Bu isim de tartışmasız Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1570 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.