logo

Referanduma 3 Gün Kala Anket Şirketleri Ne Diyor?

Referanduma 3 Gün Kala Anket Şirketleri Ne Diyor?

Referanduma 3 Gün Kala Anket Şirketleri Ne Diyor?

Türkiye, 16 Nisan akşamı sandıklardan çıkacak sonuca göre kararını vermiş olacak. Ya yeni bir hükümet sistemine geçilecek ya da parlamenter sistemle yola devam edecek.

Saros Araştırma’dan Son Seçim Anketi

Saros Arşatırma Başkanı Burhan Eptemli, “28 Mart- 6 Nisan tarihleri arasında 30 Büyükşehir 86 ilçe 172 köyde rastgele örneklem ile yaş, cinsiyet, eğitim kotaları kullanılarak 18 yaş üstü 3.000 kişi ile yüz yüze görüşme tekniği ile anket çalışması yaptık. 1 Kasım’da partilerin aldığı oy baz alınarak görüşme gerçekleştirildi. % 56,13’ü Evet derken % 43,87’si Hayır demektedir” dedi.

Ajans Press Araştırma’dan Son Seçim Anketi

Ajans Press Araştırma’nın Türkiye genelinde yaptığı referandum anketine göre Evet oyları önde görünüyor. Araştırmada kararsızlar dağıtıldıktan sonra Evet oyu % 59.02 çıkarken, Hayır oyu % 40,98’de kaldı.

GENAR Araştırma’dan Son Seçim Anketi

GENAR Araştırma Şirketi Başkanı İhsan Aktaş, “Türkiye genelinde başladığımız günden beri ‘Evet’ler hep önde çıktı. Henüz paylaşmadığımız yapılan son kamuoyu araştırması %54 ‘evet’ çıktı. Son 10 günde ‘Evet’ yönünde bir artış görünüyor. Bu hava devam ederse güçlü bir evet çıkacaktır. Seçim yaklaştıkça seçmen daha rasyonel düşünmeye başlayacak. Hayır’ın vadettiği bir şey olmadığı propaganda çalışmalarında ve TV tartışmalarında gördük” dedi.

Etiketler: » » » » » »
1538 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.