logo

Referandumun Arefesinde Birbirimiz İçin Çalışmak

Referandumun Arefesinde Birbirimiz İçin Çalışmak

Bu zamana kadar çok referandumlar yapıldı; 1961 Türkiye anayasa referandumu, 1982 Türkiye anayasa referandumu, 1987 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, 1988 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, 2007 Türkiye anayasa değişikliği referandumu, 2010 Türkiye anayasa değişikliği referandumu.

2017 Yeni Türk Tipi Cumhurbaşkanlığı Sistemi yani başkanlık sistemi gerçekten çok farklı. Daha önce yapılan referandumlar, duyduğumuz ve bizim gördüklerimiz farklıydı.

Şimdi ise; geleceğimizi yeniden şekillendirecek farklı bir düşünce ve yaşama tarzına geçiş, faklı bir siyasi arenaya başlangıç, ben değil biz anlayışını hâkim kılmak, ve oturmuş bir demokrasinin keyfini çıkarmak için adeta bir yarış içindeyiz.

16 Nisan Referandumu bize;

* Vesayet sistemini ortadan kaldırmayı,

* Milletimizin iradesini hâkim kılmayı,

* Resmi mekanizmaların daha hızlı işlemesini,

* Alınan kararların hemen uygulama imkânı bulabilmesini,

* Üsten ast’a verilen talimatların daha açık–net ve anlaşılabilir olmasını,

* Yetki ve sorumluluktaki karışıklıkların ortadan kalkmasını,

* Yapılan kısa ve uzun vadeli planların daha sağlıklı uygulanabilme imkânı bulabilmesini,

* Bürokrasideki zaman kaybının önlenmesini,

* Kurumlar arasında daha uyumlu çalışma sağlamasını,

* İyi bir sosyal siyaset mekanizmasının kurulmasını sağlayacağını bilmemize rağmen, her ne olursa olsun bu oylama birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için sloganı ile yapılmalı ve aynı şekilde sonuçlanmalıdır.

Neden mi? Aldığımız kararlar bizi, çocuklarımızı, torunlarımızı ve geleceğimizi etkileyecektir. Evet diyen de, hayır diyen de hatta kararsızlar da mutlaka olacaktır. Sonuçta hepimiz istifade edeceğiz veya hepimiz aynı şekilde devam etmiş olacağız. 1923’ten beri devam ettiğimiz gibi.

Üç kararda bizim için saygın olmalı, sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü elden bırakmamalıyız. Bir defa tercih hakkımız var fakat sonuçları devamlılık arz edecektir. Dünyada Türkiye örnek bir ülke, bizim başarımız tüm İslam ülkelerinin başarısıdır. Kendimizi ne kadar geliştirir isek doğusuyla, batısıyla dünyanın gözü bizim üzerimizde. Tarihi sürece baktığımız zaman hep biz örnek olmuşuz, şimdi de olduğu gibi.

Bir nekahet döneminden geçmişiz ve artık bu dönemi de geçmek zorundayız. Bizi sevenler başarımızı takdirle karşılayacaklar, bizim gelişmemizi istemeyenler ise aynı sistemde kalmamızı, patinaj yapmamızı arzu edeceklerdir.

Artık Türkiye tabiî ki eski Türkiye değil düşüncesiyle, yaptıklarıyla, geleceğe bakışı ile batının bakışından daha güzel bir bakış, insanlığa daha müjdeleyici bir gelecek içerisinde.

Maalesef batı her yönüyle iflas etmiş durumda; başta insanlık ve vurdumduymazlık anlayışıyla, sadece kendini düşünen materyalist felsefesiyle, kaybettiği vicdan anlayışıyla, egoist düşünce yapısıyla. Küçük bir hayvana gösterdiği sevgiyi, kimyasal kullanılan çocuklardan esirgemesiyle. Artık batının bizden öğreneceği ve geçmişte atalarımızdan öğrendiği gibi çok şey var.

Şimdi yolumuz açık inşallah.  Geleceğimizin inşası için hep beraber çalışmaya devam etmek dileğiyle.

Selam ve Dua ile

Fethullah Fakıoğlu

Etiketler: » » » » » » » » » »
1194 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.