logo

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Programı Düzenledi

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Programı Düzenledi

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Programı Düzenledi

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Birol Aydın

Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanlığı Halkla Kucaklaşma programı çerçevesinde 07 Mayıs Cumartesi günü Saat:10.00’da Seyrantepe Seyrangâh Cafe’de STK temsilcileri, muhtarlar ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Kağıthane Kağıthane Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma

Düzenlenen kahvaltıya Genel Başkan Yardımcısı ve İl Başkanı Birol Aydın, İl Başkan Yardımcıları, il yönetim kurulu üyeleri, İlçe Başkanı Halid Özgür Atak ve yardımcıları ile çok sayıda misafir katıldı.

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Halid Özgür Atak

SP Kağıthane İlçe Başkanı Halid Özgür Atak programın açılış konuşmasını yaptı. Atak, katılımcılara teşekkür ederek sözü SP İl Başkanı Birol Aydın’a verdi.

Saadet Partisi Halkla Kucaklaşma Programı Düzenledi

SP İl Başkanı Birol Aydın yaptığı konuşma da pratik hayattan örneklerle Milli Görüş iktidarına niçin ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Aydın, “Elbette siyasilerimiz bu ülkenin evlatlarıdır ve vatana hizmet etmek için çalışıyorlar. Oy veren seçmen de elbette; kendisi, evladı ve vatanı için daha iyisi olsun diye iktidar partisine oy verdi” dedi.

SP İl Başkanı Birol Aydın şu beş temel meselede gerçekler konuşulmuyor diyerek meseleleri sıraladı:

Birinci temel mesele terördür: Her gün 3-4 şehit geliyor ve bu haberler artık olağan bir şey haline geldi. Artık bizi sarsmıyor, maalesef. Kilis’e sağanak sağanak bomba yağıyor ama biz çözüme dönük bir şey konuşamıyoruz.

İkinci temel mesele işsizliktir: Sırf işsizlik rakamları ötelenmesi için her ile ilçeye üniversite açılmıştır. O okullardaki gençler sayıları 6 milyonu bulan işsizler ordusuna diplomalı işsizler olarak katılmak için bekliyorlar. Hakikatte ki işsiz sayısı 14-15 milyondur.

Üçüncü temel mesele adalet ve hukuksuzluktur: O yapılan devasa mahkeme binalarından çıkan kararlara halkımızın % 75 den fazlası inanmıyor. Bu kadar subayı, senelerce içeri tıktınız davanın savcısıydınız, şimdi avukatı oldunuz.

Dördünce temel meselemiz dış politikadaki hezimettir: 2002 den bu güne uygulanan dış politika ile İslam coğrafyası tarumar edilmiştir. Net olarak söylüyorum, sırf Suriye’de olanlardan dolayı ülkeyi yönetenlerin yatacak yerleri yoktur. Hakkınızı helal edin demekle olmuyor bu işler.

Beşinci en temel meselemiz çözüm sürecidir: Şu hale bakar mısınız, hala helallik isteniyor. Hala konuşuyorlar, sıyrıl şu düşüncelerinden ön yargılarından, hakikatle yüzleş. Habur’da mahkeme kuran kimdi, Dolmabahçe’de bacak bacak üstüne atıp poz veren kimdi, nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın mesajını bu günkü bütün kanallarında vaveylayla “çok yüce şahsiyetten gelen mektup” diye sunan kimdi. Analar ağlamasın diye valilere, emniyet yetkililerine “oturun oturduğunuz yerde” diyen kimdi. Sokaklara hendekler kazılıp barikatlar kurulurken, tuzaklamalar yapılırken, cadde ve sokaklarda omuzlarda keleşlerle arzı endam edilirken kışladaki askere “burnunuzu dışarı çıkartmayın” diyen kimdi” dedi.

SP İl Başkanı Birol Aydın sözlerine devam ederek, “Bu ülkede yöneticilerin, kanaat önderlerinin ve halkımızın en büyük problemimiz düşüneme ve çok konuşmadır. Her konu, herkes ve her yerde konuşma hastalığımız var. Düşünmeye vaktimiz yok. Yol yapıyoruz ama kenarına fabrika yapmıyoruz, imam hatip açıyoruz ama müfredatı kendimiz yapmıyoruz, hastane açıyoruz ama içindeki en ufak bir cihazı yapmıyoruz” dedi.

Aydın, “Hassasiyetlerimiz, hedeflerimiz, ideallerimiz aynı olmasına rağmen Saadet Partisi olarak bu arkadaşlardan farkımız nedir. Kaybettiğimiz değeri, çareyi kaybettiğimiz yerde arıyoruz, kolayımıza geleni, zahmetsiz olanı tercih etmiyoruz. Zor da olsa, bedel de ödesek kaybettiğimiz değeri kaybettiğimiz yerde aramaya 47 yıldır devam ediyoruz. Biz bir insanın Müslümanlığını ağzından çıkan sözü esas alırız, ama siyasilerin özellikle de icranın başındakilerin ne konuştuğuna değil, ne yaptığına bakarız” dedi.

Kahvaltı programı konuşmaların ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2030 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.