logo

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları: Ayasofya Camii Açılsın!

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları: Ayasofya Camii Açılsın!

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları: Ayasofya Camii Açılsın!

Ayasofya Camii Açılmalıdır

1 Şubat 1935’te Ayasofya Camii’nin müzeye çevrilmesinin yıl dönümünde Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları basın açıklaması yaptı.

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları Başkanı Sümeyye Uğur yaptığı basın açıklamasında;

Değerli basın mensupları,

29 Mayıs 1453 yılında Ortaçağ’ı kapatarak yeni ve aydınlık bir çağ açan ecdadımız Fatih Sultan Mehmet Han’ın vakfiyesi olan Ayasofya Camii, 1 Şubat 1935 yılından beri ibadete kapatılmış durumdadır.

Bilindiği üzere Ayasofya Osmanlı Devleti’nin Doğu Roma İmparatorluğuna (Bizans) karşı düzenlemiş olduğu Fetih hareketinde hak batıl mücadelesinin kesin ve kalıcı zaferinin bir sembolü olarak camiye çevrilmiştir.

154 yıllık bir devletin 21 yaşındaki genç sultanının 1125 yıllık bir sömürü İmparatorluğunu 53 günlük bir kuşatmanın sonucunda tarihi bir hezimete uğratarak dünyanın baş şehri İstanbul’un sembolü Ayasofya’yı vakfetmiştir.

Hem hak ile batıl mücadelesindeki büyük Zafer’in hem de dünyanın başşehri İstanbul’un görkemli fethinin ve milletimizin bu topraklardaki egemenliğinin alameti olan Ayasofya bugün yalnızca bir müze olarak turistlere hizmet etmektedir.

Bizler Sultan Fatih’in torunları olarak onun emaneti olan vakfiyesinin bir an evvel yeniden cami olarak hizmet etmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapacağımızı siz kıymetli basın mensuplarına bildiriyor ve sizlerin de sahip olduğumuz bu ortak emanetimiz üzerinde hassasiyet göstereceğinize inanıyoruz.

Saadet Partisi İstanbul Kadın Gençlik Kolları Başkanı
Sümeyye Uğur 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1595 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.