logo

Sadabad Camii’nde Hatimle Teravih Namazı Kılındı

Sadabad Camii’nde Hatimle Teravih Namazı Kılındı

Sadabad Camii’nde Hatimle Teravih Namazı Kılındı

Sadabad Camii Kağıthane

İstanbul Müftülüğünce, İstanbul’un 38 ilçesinde tespit edilen 80 Cami’de, Ramazan boyunca hatimle teravih namazı kılındı.

Hatimle teravih namazını kılınan bazı camiler şöyle: Kağıthane Sadabad Camii, Beşiktaş Ertuğrul Tekke Camii, Beyoğlu Kılıç Ali Paşa, Fatih Şehzadebaşı, Kadıköy Haydarpaşa, Üsküdar Bağlarbaşı Camii’leridir.

Osmanlı’dan günümüze gelen Enderun usulü teravih namazı ise bu Ramazan 23 camide yaşatıldı. Her dört rekâtı farklı makamla kılınan Enderun usulü teravih geleneğini Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan gibi Selahattin Camilerin yanı sıra Şişli Camii, Üsküdar İmam Azam Camii’nde de kıldırıldı.

Kentin her ilçesinde en az bir camide olmak üzere toplam 75 camide kılınan hatimle teravih namazına Kağıthaneliler yoğun ilgi gösterdi. Kağıthane’de Ramazan Ayının başlamasından bitimine kadar her gün ortalama 200 kişi hatimle teravih namazı kıldı.

Kağıthane Müftülüğü Din Görevlileri

Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Kağıthane’deki camilerde hafız olan imam veya müezzin arkadaşları Sadabad Camiinde görevlendirip her akşam farklı bir din görevlimiz teravih namazı kıldırıyor dedi.

Sadabad Camii İmam-Hatibi Sabit Cosgun, teravih namazının her rekâtında bir sayfa Kur’an-ı Kerim okunduğunu belirterek, böylece toplamda 20 rekâtta bir cüz okunmuş oluyor dedi. Kur’an-ı Kerim’in 30 cüzden oluştuğunu ve Ramazan boyunca 30 Teravih Namazında birer cüz okumak suretiyle hatim yapıldığını aktaran Cosgun, 30 gün hatimle teravih namazını kılan vatandaş, hem namazını kılmış hem de hatim yapmış oluyor dedi. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2406 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.