logo

Sadabad şarkıları bir albümde toplandı

Sadabad şarkıları bir albümde toplandı

Sadabad şarkıları bir albümde toplandı

sema moritz

Taş Plak Sesli Kadın Sema Moritz

Kağıthane Belediyesi tarihten günümüze ulaşmış en güzel Sadabad şarkılarını bir albümde topladı. Sema Moritz’in yorumuyla çıkarılan Mâ-i Sa’d-âbâd (Mutluluk Diyarının Suları) isimli albümün tanıtım konseri Gültepe Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Kağıthanelilerin Sadabad musiki ve nağmeleriyle muhteşem bir gece yaşadığı konsere Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, STK yönetici ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Mustafa Avkıran düet

Albümde Sema Moritz ile düet yapan oyuncu Mustafa Avkıran’ın  da sahne aldığı konser seyircileri tarihi bir yolculuğa çıkardı. Taş Plak Sesli Kadın olarak da tanına Sema Moritz’in güçlü sesi ve sahne performansıyla güzel bir akşam yaşayan Kağıthaneliler, şarkılara eşlik etti.

Kağıthane şarkıları Ma-i Sa’d-abad (Mutluluk Diyarının Suları) isimli albümde toplandı.

sema moritz album

Ma-i Sa’d-abad yani Mutluluk Diyarının Suları ismi ile müzik severlerle buluşan albüm Osmanlı’dan günümüze Kağıthane şarkılarını bir araya getirdi. Kağıthane Belediyesi’nin kültür sanat çalışmaları kapsamında hazırlanan albümde birbirinden güzel 13 eser yer alıyor.

Geleneksel müziğin en sevilen eserlerine unutulmaz güfte ve besteleriyle imzalarını atan Nedim, Atilla İlhan, Hacı Arif Bey, Udi Sami Bey gibi bir çok isimin bulunduğu albüm de Sultan-ı Yegah, Sa’d- abad, Erişti Nevbahar ve tarihten günümüze bir kapı açan eserler yer alıyor.

Sanat dünyasında oktavlar arasında dolaşan “taş plak sesli kadın” olarak yerini alan Sema Moritz’in yorumu ile müzik severlerin beğenisine sunulan albüm büyük beğeni topladı.  Albüm tanıtım gecesi konserine katılan seyirciler müzik ziyafeti yaşadıklarını ifade ederken, Moritz’in Mustafa Avkıran ile yaptığı  Sâ’d-âbâd Masalı düeti ayakta alkışlandı.

Mai Sadabad sadabad şarkıları

Kültürün tarihten gelen uzantılarının önemli olduğunu söyleyen Kağıthane Kaymakamı A. Akın Varıcıer, “Kağıthane’miz için çok gurur verici bir projeydi. Böyle güzel bir çalışmaya hep birlikte tanık olduk. Zaten bu memlekette yaşıyor, ekmeği ve suyunu kullanıyorsak, bu memleketin kültürünü, tarihten gelen uzantılarını da bilmemiz lazım. İşte o zaman buranın gerçek bir hemşehrisi olduğumuzu söyleyebiliriz” diyerek,  “Geleceğe bir şeyler bırakma gayretimizde vatandaşlarımızın desteği ve katkısı çok önemli” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Sema Hanım ve orkestrası Kağıthane şarkılarını son derece güzel yorumladılar. Kendilerini teşekkür ediyoruz. Kağıthane şarkılarının toplandığı albüm ile kalıcı bir eser oluştu” şeklinde konuştu. Başkan Kılıç, “Bundan sonra sosyal tesislerimizde bu albümü dinleyeceğiz” dedi.

Seslendirdiği eserlerin güfte ve bestecileri ile ilgili de bilgi veren Sema Moritz, geleneksel müziğimize büyük katkılarda bulunmuş sanatçıların unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Kağıthane Belediyesi unutulmaz bir akşam yaşayan Kağıthanelilere Mâ-i Sa’d-âbâd  albümünü hediye etti. Konser salonunu dolduran davetliler program sonrası  Mâ-i Sa’d-âbâd albümünü Sema Moritz’e imzalattılar.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2260 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.