logo

Sadabad Tiyatro Kulubü Yeni Sezonu Sergiyle Açtı

Sadabad Tiyatro Kulubü Yeni Sezonu Sergiyle Açtı

Sadabad Tiyatro Kulubü Yeni Sezonu Sergiyle Açtı

sadabad-tiyatro-kulubu-yeni-sezonu-acti

Kağıthane Belediyesi’nce desteklenen Sadabad Tiyatro Kulübü, yeni sezon tanıtımını Ressam Seda Zekiye Kaya’nın “Renklerin Dili” resim sergisiyle gerçekleştirdi.

renklerin-dili-resim-sergisi

Kağıthane Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikte açıklamada bulunan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, tiyatronun gençlerin yetişmesi açısından önemli bir sanat dalı olduğunu belirterek, “Gençlerimizin her zaman yanındayız. Kendi yazdıkları oyunları sahneliyorlar. 15 Temmuz Türkiye tarihinde artık çok önemli bir yer tutacak. Sivil hareketin nasıl başarılı olduğunu, halkın darbelere nasıl karşı olduğu görüldü. Bunları sanat etkinlikleriyle de gelecek nesillere aktarmamız lazım. 15 Temmuz Türkiye’nin geleceğine ışık tutacak bir milattır. Bunu da sanat eserleriyle yaşatmamız gerekir. Çeşitli çalışmalarla 15 Temmuz’u geleceğe taşımamız lazım.”

ressam-seda-zekiye-kaya-sergisi

Ressam Seda Zekiye Kaya, “Mimar Sinan Güzel Sanatlar Atölyesi’nde eğitim aldım. Sadabad Tiyatro Kulübü için çocuk oyunları yazıyor ve kostüm çalışmaları yapıyorum. Çalışmalarım birkaç yıllık birikimim. Bir süredir yaptığım eserleri sergiliyoruz. Karakalem, akrilik tekniği kullanıyorum. Çalışmalarımda daha çok modernleşmeyi vurgulamak yerine, içten geleni, asıl değerlerimizi gözetmeyi amaçladım” dedi.

Sadabad Tiyatro Kulübü Genel Sanat Yönetmeni ve kurucularından Fatih Meral ”2015 yılının Eylül ayında Sadabad Tiyatro Kulübünü kurduk. 25 kişilik bir ekiple yeni sezona birçok hazırlık yapıyoruz. Yeni 13 projemiz var. 9’u çocuk, 4’ü yetişkin oyunu olacak, oratoryolar olacak. Yetişkin oyunlarında kendi değerlerimizi, yerli, Türk milletinin kendine has üslubunu kazanmak adına bir tarz belirliyoruz” dedi.

sadabad-tiyatro-kulubu-ekibi

Sadabad Tiyatro Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Kaya, “Zihinlerindekini fikre, fikirlerindekini de icraata dökecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu yıl bir farklılık olsun, sadece oyunla başlangıç yapmayalım, bir resim sergisiyle başlayalım istedik. Yeni sezonda, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları da sahneye taşımak istiyoruz. Bu sezon için özellikle “Sur’daki Sır” çalışmamız var. Diyarbakır’daki terör olaylarını anlatacağız. Bunu kendi bakış açımızla oyuna döküp, sahneleyeceğiz. 15 Temmuz gecesini ve yansımalarını anlatan bir oyun hazırlığı içerisine de gireceğiz. İnsanların vatan, toprak derdiyle dışarı çıktığını, tiyatro yoluyla insanlara anlatmak istiyoruz” dedi.

renklerin-dili-7 renklerin-dili-6 renklerin-dili-5 renklerin-dili-4 renklerin-dili-3 renklerin-dili-2 renklerin-dili-1

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
1552 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.