logo

Sağlık Çalışanlarını Mağdur Edecek Bu Uygulamadan Vazgeçilmeli

Sağlık Çalışanlarını Mağdur Edecek Bu Uygulamadan Vazgeçilmeli

Sağlık Çalışanlarını Mağdur Edecek Bu Uygulamadan Vazgeçilmeli

SAĞLIK-SEN İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Cesur Öztürk sağlık çalışanları için önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Cesur Öztürk’ün basın açıklaması:

Sağlık Bakanlığı’nın, İstanbul’daki sağlık tesislerinin personel ihtiyacını karşılamak için önce İstanbul’a özel tayin başvurusu, sonra da iller arası tayin başvurularını sadece İstanbul’la sınırlandırması kabul edilebilir bir durum değildir.

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi, İstanbul’da da sağlık personeli açığı bulunduğu hepimizin malumudur. Bu açığı kapatmanın yolu, ek istihdamlar yapmak, çalışanların motivasyonunu artırmaktan geçmektedir. Hal böyle iken, bakanlığın sağlık çalışanlarını zorla İstanbul’u tercih etmeye zorlaması ve yine aynı şekilde İstanbul’da görev yapan sağlık çalışanlarının da zorla burada tutmaya çalışması, sağlık çalışanlarını olumsuz etkilemektedir.

İstanbul gerek nüfusu, gerekse sahip olduğu sağlık tesisleri açısından, sağlık hizmetlerinin sunumunda ayrı bir yere sahiptir. 20 milyona yakın insanımıza sağlık hizmeti verilmektedir. Verilen sağlık hizmetleri sağlık çalışanlarının fedakârlıkları sayesinde başarılı olmaktadır. Ancak bir dünya metropolü olan İstanbul’da hayat kamu görevlileri açısından oldukça pahalıdır. Diğer şehirlere kıyasladığımızda, kira, kreş, servis, yol parası, trafikte geçen sürelere bakıldığında sağlık çalışanlarının da çektiği sıkıntıları görebiliriz.

Sağlık çalışanları ve diğer kamu görevlilerinin bu şartlarda görev yapmak istememesi anlayışla karşılanması gereken bir durumdur. Herkes, İstanbul’dan giderse bu hizmetleri kim verecek sorusu ise üzerinde çalışılmalıdır.

İstanbul’da görev yapmayı özendirici uygulamalar hayata geçirilmelidir. Kira yardımı, yol yardımı gibi ekonomik desteklerin yanı sıra çalışma şartlarında da iyileştirmelere gidilmelidir.

Buradan tekrar, üzerine basarak ısrarla söylüyoruz:

İstanbul’daki kurumların personel açığını kapatmanın yolu, sağlık çalışanlarının zorla İstanbul’u tercih etmelerini sağlamak ve buradaki personelin de zorla burada görev yapmaya devam etmesini istemek değildir. İstanbul’a özel uygulamalar, teşvikler hayata geçirilmeli, çalışanlar açısından tercih edilmesi sağlanmalıdır.

Bu sebeple, bakanlığımızın iller arası tayin başvurusunu İstanbul’la sınırlayan kararından vaz geçmesi gerekmektedir. Bu başvurunun yılda iki defa yapıldığını söyleyenlere karşılık da; kış ortasında çocuğu okula giden kimse tayin başvurusunda bulunmamakta, herkes Temmuz atamasını beklemektedir.

Sağlık çalışanlarını mağdur edecek bu uygulamadan en kısa sürede vazgeçilmeli ve bütün illere yönelik iller arası tayin başvurusu ilanı yapılmalıdır.

Sağlık Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı
Cesur Öztürk

Etiketler: » » » » » » »
4109 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.