logo

Sağlık, Ulvi Bir Meslektir

Sağlık, Ulvi Bir Meslektir

Sağlık, Ulvi Bir Meslektir

Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Maksut Konyar, hem para kazanan hem de dua alan sağlık mesleğinin bütün dünyada saygın olduğunu söyledi.

Dünya Hemşireler Günü, bu yıl ilk defa mezun verecek Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde farklı bir heyecanla kutlandı. Okul Kurucusu Maksut Konyar, hem para kazanan hem de dua alan sağlık mesleğinin bütün dünyada saygın olduğunu söyledi.

Konyar, “Hemşireler Günü” dolayısıyla Özel Fatih Çapa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Anneler Günü’ne de değinerek, “Her şeyin karşılığı vardır ancak anne ve baba sevgisinin karşılığı yoktur. Bu açıdan, cennetin ayakları altında olduğu annelerinizin ve babalarınızın kıymetini bilin” dedi.

Bu sene ilk mezunlarını verecek olmaları nedeniyle heyecanının öğrencilerden daha yüksek ve dorukta olduğunu vurgulayan Konyar, birebir insanların sağlıklarını rahatlıkla emanet edebilecekleri çok saygın, çok değerli 210 sağlık mensubu yetiştirdiklerini anlattı. Yetişen bu öğrencilerin ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını dileyen Maksut Konyar, şöyle devam etti: “Benim sizden ricam; mesleğinizi layıkıyla yapın hiçbir zaman tembellik ve miskinlik yapmayın. Referans kıldığımız Yüce Dinimiz bize diyor ki; iki günü aynı geçen zarardadır. Demek ki bizim iki günümüz bile aynı geçmemelidir. Bu konuda kendimizi geliştirmeliyiz” dedi.

Konyar, “Sağlık mesleği kadar ulvi, kutsal bir meslek yoktur. Öyle bir meslek ki, insan orda hem yaşantısını kazanır hem de dua alır. Sağlıkçılar bütün dünyadan saygındır.  Siz, sosyal statü olarak çok saygın bir mesleğe mensupsunuz.  Her gittiğiniz yerde ‘sağlıkçıyım’ dediğinizde mesleğinizin pozitif ayrımcılığını görürsünüz. Her alanda bu böyledir. Sağlıkçılar bir numaradır. Mesleğinizi ‘amasız-fakatsız’ layıkıyla, dünya ölçeğiyle yapın. Sağlık meslek liselerinin ülkeye kattığı değeri çok iyi biliyorum ve bu kurumun öğrencilerinin bu alanda bir numara olduğuna adım gibi eminim. Çok güzel bir donanım, eğitim ve el becerisi aldınız 4 yıllık süreçte. Değerli öğretmenlerinize arı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Sizleri çok güzel hazırladılar geleceğe.  Bundan sonra ülkenin önemli sağlık kuruluşlarında sizden hizmet bekliyorum” dedi.

ÖMÜR BOYU ÖĞRENMEYE ÇALIŞIN

Konyar, hayatın bireyleri ömür boyu öğrenme mecburiyet ettiğini belirterek, öğrencilerden ömür boyu öğrenmeye çalışmalarını ve mutlaka bir üniversite bitirmelerini istedi. Öğrencilerin bu mesleği severek seçtiklerine emin olduğunu vurgulayan Maksut Konyar, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bu konuda sizi kutluyorum. Yolunuz, şansınız bahtınız açık olur. Şu anda siz istihdam olacak düzeyde yetiştiniz ve aranacak elaman olacağınıza inanıyorum.  Ülkemizde maalesef çok işsizimiz var ama siz alacağınız formasyonla hemen işe başlayabilirsiniz. Sağlık mesleği din, dil, ırk, mezhep, renk gözetmeksizin herkese insan odaklı hizmet gerektiren bir iştir. Ben inşallah bu liyakatle işinizi yapacağınıza eminim, sizlere bundan sonraki hayatınızda da başarılı diliyorum. Hemşireler gününü kutluyor ve bu günün güzelliklere vesile olmasını diliyorum.”

Tören, hemşirelik tarihinin anlatılması, tiyatro, müzik ve diğer etkinliklerle devam etti. Hemşirelik mesleğinin zorluğunu anlatan tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından yoğun ilgi gördü ve alkışlandı.

Haber: Müslüm Aktürk

Etiketler: » » » » » » » » » » »
4184 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.