logo

Sağlıklı Bir Havada Büyümek Her Canlının Hakkıdır

Sağlıklı Bir Havada Büyümek Her Canlının Hakkıdır

Sağlıklı Bir Havada Büyümek Her Canlının Hakkıdır

En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Kağıthane

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde sigaranın zararlarına ve pasif içiciliğe dikkat çekmek isteyen 970 öğrenci, hazırladıkları pankartlarla “En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Rekoru” kırdı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte minikler tasarladıkları pankartlarla “Sigaraya Hayır” dedi.

En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Rekoru Fazlı Kılıç

Kağıthane Belediyesi, 10 Aralık 2015 Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla önemli bir etkinliğe imza attı. “Sağlıklı Bir Havada Büyümek Her Canlının Hakkıdır” sloganıyla düzenlenen etkinlikte  970 Kağıthaneli öğrenci tasarladıkları “Sigara Karşıtı” levhalarla, en çok çocukla sigara içilmez levhası tasarlama rekorunu kırdı.

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardaki çocukların katılımı ile Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda rekor denemesi gerçekleşti. Çocukların ortak kararıyla sadece sigara içenlere değil de sigara içmeyenlere de hitap ederek tasarlanan “Dünyanın En Büyük Sigara İçilmez Levhası” da sergilendi ve kamuoyunun bilgisine sunuldu.

En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Rekoru

Rekor denemesine Prof. Dr. Orhan Kural başkanlık etti. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır’ın da bulunduğu rekor, Tescil ve Hakem Heyetince tescil edildi.

Hasbahçe İmam Hatip Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleşen rekor denemesine Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve çok sayıda öğretmen ile öğrenci katıldı. Etkinlikte çocukların ortak kararıyla sadece sigara içenlere değil sigara içmeyenlere de hitap ederek tasarlanan 3×5 metre boyutlarındaki levhayla da “Dünyanın En Büyük Sigara İçilmez Levhası” adıyla ikinci bir rekor kırıldı.

En Çok Çocukla Sigara İçilmez Levhası Tasarlama Rekoru Kırıldı

Etkinlik kapsamında konuşma yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç,”Bugün Dünya İnsan Hakları Günü. Biz bu münasebetle öğrencilerimizle birlikte bir konuya dikkat çekmek için çalışma yaptık ve bir rekor denemesinde bulunduk. Bu aynı zamanda “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü”nde sigara içmeyerek insanlara, çevresindeki tüm canlılara saygı gösterenlere de bir teşekkür etkinliğidir. En büyük “sigara içilmez” pankartını çocuklarımız oluşturdu. Yine çocuklarımızın her biri çeşitli pankartlarla sigara içmeyen büyüklerine teşekkürlerini ilettiler. “Sigara hem içeni hem sevdiklerini öldüren bir bağımlılıktır” Bu konuya dikkat çekmek istedik” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük rekorlarından birinin gerçekleştirildiğini ifade eden Guinness Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural ise, “Türkiye’de sigara tüketimi çok fazla. Maalesef sigara içme oranında dünyada ilk beş arasındayız. Her fırsatta insanları sigara içmemeye davet ediyoruz. Yıllarca sigara tehlike olarak görülmedi. Özellikle son yıllarda yasaları çıkardık. Eskiden otobüslerde, lokantalarda, kahvehanelerde içilen sigara zehir saçıyordu. Şimdilerde birçok yer temiz hava sahasına döndü. Kağıthane Belediyesi 12 yıldır sigarayla kapsamlı mücadele ediyor. Bu vesileyle bugün burada dünyanın en büyük sigara içmeme rekorunu gerçekleştirdik” diye konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1737 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.