logo

Şah Mat “Demiştik Koz” “ALA”

Şah Mat “Demiştik Koz”  “ALA”

Şah Mat “Demiştik Koz”  “ALA”

Koz Efkan Ala

Son Dönemeç; “Koz Ala” 17 Aralık operasyonu. Ve yeni kabine…

Ocak ayı sayımızda yayınlanan yazımıza ara ara atıfta bulunarak yeni yazımızı kaleme almada fayda olacağını düşünüyorum.

Peki ne demiştik Ocak sayımızda “Koz Ala” diyerek… 17 Aralık operasyonunun diğer bir deyişle “modern darbe girişiminin” ardından hükümet karşı kozlarını oynamış ve İçişleri Bakanlığına Diyarbakır Eski Valisi Sayın Efkan ALA’yı getirmişti. Bizde o dönem ki yazımızda hükümet tarafından yapılan bu hamlenin önemine değinmiş, taze bakanın kim olduğu ve neler yapabileceği hakkında sizlere kısa da olsa bilgi sunmuştuk

Biz yazımızda; hükümetin terörle mücadele çalışmalarında gerekse istihbarat çalışma alanlarında değişimler olacağını, bakanlığı sonuna dek hak etmiş bu ismin bakan koltuğuna oturmasının ardından Türkiye de 17 ve 25 Aralık süreçlerinin ve benzer süreçlerin artık farklı yürütüleceğini bildirmiştik. Bunun akabinde de yazımızın ulaştığı isimlerden, gerek birebir sohbetlerimizde gerekse de mail yolu ile bize ulaşan tepkilerde yazımız içeriğinde yaptığımız değerlendirmenin yanlış olduğunu iddia edenlerin sayısı oldukça fazla idi. Özellikle de 17 Aralık senaryosunun başkahramanı olan “Cemaat” mensubu dost ve okurlarımızdan “hani nerede Efkan Ala’, bir icraatını göremedik” sözleriyle değerlendirmemiz alay konusu dahi edilmişti…

Fakat…

Bugünlerde cemaat medyasının gecesini gündüzüne katarak İstanbul Adliyesi önünden hız kesmeden ara vermeden saatler süren canlı yayınları muhakkak ki gazetemizin Ocak sayısında yaptığımız değerlendirmeyi doğrulamaktadır. Nihayet yapılan çalışmalar olgunlaşmış, emniyet teşkilatı içerisinde olgunlaşan illegal yapılanma çökertilmiş; 17 Aralık sürecinin ülkemizde yaşanmasına sebep olan ve farkında olarak ya da olmayarak dış güçler menfaatine çalışmakta olan yapı tümüyle yargı karşısında çıkarılmıştır.

Her ne kadar cemaat kanadı Sayın Başbakana karşı çıkarak devlet içinde bir paralel yapının olmadığını iddia ediyorsa da; Ciamat medyasının son günlerde Filistin de yaşanan gelişmeler hakkında tek bir haber dahi yapmadan geceli gündüzlü olarak Çağlayandan yayın yapması aslında Sayın Başbakanı haklı çıkarmaya fazlasıyla yetmektedir.

Şöyle ki; eğer bir yapılanma yoksa emniyet mensuplarının sorgulanması, ifadeye alınması sizi neden bu kadar ilgilendirir. Eğer siz diyorsanız ki bizim ki haber amaçlı başka bir amacımız yok, bu durumda bu ülke de her gün yüzlerce insanın ve bazen de onlarca grubun ifadesi alınmaktadır onlarla ilgili neden tek bir haber yapmazsınız sorarım…

Yok sizin vereceğiniz cevap; “biz Müslümanların, mazlumların yanındayız onun için burada yer aldık haber yapıyoruz” olacaksa; yine sorarım ülke de ifadesi alınanların mazlum olmadığını Müslüman olmadığını nereden biliyorsunuz. Veya daha da ötesi din sömürücülüğü yapan sizler ve medya grubunuz İstanbul’un göbeği Levent’te Katil devlet İsrail Konsolosluğu önünde on binlerce insan sabaha kadar eylem yaparken siz neredeydiniz, başınızı hangi kuma gömmüş mazlum Filistinli kardeşleri için konsolosluk önünde toplanmış binlerce Müslümanı veya zulme uğrayan Filistin’i görmezden gelip kuyruk acınızın derdine düşüp Çağlayanda her önünüze gelen badem bıyıklı ile röportaj yaptınız?

Ve diyorum ki; Ey CİAMat.. Sizin derdiniz ne Türkiye, ne de İslam… Sizin tek derdiniz kendi topluluğunuz.. Sizden olmayana yaşama hakkı dahi tanımayan sizler, sizden olmayana meslekte ilerleme hakkı tanımayan sizler, sizden olmayanın atamasına dahi taş koyan, yükselişini engelleyen, hep bana hep bana diyen sizler. Sadece ve sadece kendi derdinizdesiniz.

Öyle değilse; şimdi bu yazıyı okuyup yahu bu da ne saçmalıyor diyorsanız kendinize biraz düşünme şansı verin ve şu soruyu sorun “amacının sadece dini yaymak olduğu varsayılan hangi cemaatin Türkiye Emniyet Teşkilatı içerisinde bu kadar adamı var? Neden bu kadar cemaat üyesi bu teşkilatta yer edinmiş? Hep Tesadüf mü?

Ve “Paralel Yapı” olmadığını iddia eden “Yalanyolu TV” nasıl oluyor da 17 Aralık operasyonun önceden haber alabiliyor, nasıl oluyor da emniyet mensuplarına düzenlenecek operasyonu herkesten önce haber alıp kendi yandaşlarına duyurabiliyor? Yoksa gaipten haberler mi alıyor sizin ciamaat?

Bunlar dahi “Paralel Yapı” nın varlığını kanıtlamaya yeter delil değil mi sizce?

Ve muhtemelen; Sayın Bakan Efkan ALA’nın göreve gelmesinin ne derece önemli bir hamle olduğunu anlattığımızda bizlere hak vermeyen, hakaretleri ve itirazları ile düşüncemize karşı çıkan okuyucu grubu bugün Sayın Başbakan’ın tabiri ile “İnlerine Girildiğinde” ne demek istediğimizi daha iyi anlamıştır.

Ve şimdi diyoruz ki; bir daha ki yazımız Türkiye Halkının özgür iradesi ile Cumhurbaşkanını seçmesinin ardından yayınlanacak, madem öyle bu hususta ki ön görümüzü de açıklayalım…

Yapılacak seçim çok çok büyük ihtimalle ilk turda neticelenecek ve yaklaşık %56 civarında oy alan Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni CumhurBAŞKAN’ı olacaktır…

Söylemesi benden…

Ferhat Hasan Karagöz

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1394 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.