logo

Şair Yazar İlhan Kurt’un Kaleminden Bir Fetih Romanı “YİRMİ BİR” Çıktı!

Şair Yazar İlhan Kurt’un Kaleminden Bir Fetih Romanı “YİRMİ BİR” Çıktı!

Şair Yazar İlhan Kurt’un Kaleminden Bir Fetih Romanı “YİRMİ BİR” Çıktı!

Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Şair-Yazar İlhan Kurt’un Bir fetih romanı “YİRMİ BİR” Kitabı MGV Yayınları’ndan çıktı.

Bu roman İstanbul’un fethi konusunda bilinen kahramanların yanı sıra bilinmeyen kahramanları gün yüzüne çıkarmaktadır. Roman tarihi bir kaynak değil elbette lakin kaynaklara dayalı bir tarih yazımı diyebiliriz. Yazar, Kurgusal kısımları ile romanı renklendirmeye çalışırken tarihi olayları gerçek kaynaklar üzerinden sunmaya çalışmış okuyucuya. İşte bu yüzden renkli bir tarih yazımı diyebiliriz.

Kitabı hakkında görüş aldığımız Şair, Yazar İlhan Kurt, “YİRMİBİR bir fetih yolculuğudur. Metafizik gerilimini Efendimiz (s.a.v.)’den alan inanmışlar ordusunun çağı değiştirmesi ile biten yolculuğudur. Romanda bu yolculuğun son dönemini anlatmaya çalıştım. “Yirmibir”de İstanbul’un surlarına dayanan isimli, isimsiz kahramanların yanında isyanların ve fethe karşı direnişin hikâyesi var. Mehmet’in küçük yaştan itibaren Fetih şuuru ile yetişerek Fatih oluşunun hikâyesi var. Ona ve askerine bu şuuru üfleyen mana erlerinin solukları var bu hikâyenin içinde” dedi.

Kurt, “Bir de öteki yüzü var olayın. Surların ötesindeki yüzü. Yeni seçilmiş bir imparator, Katolik Roma’nın inançları karşısında hayatlarını teklif ettiği Ortodoks halk ve bu teklife direnen din adamları var öteki yüzde. Korkularıyla yüzleşenlerin yanında korktuklarından kaçanların yaşamı var öteki yüzde. Bir de aşk var. Mariya’nın aşkı. İnancını ve yurdunu kaybetme tehlikesinin arasında çalmıştı Mariya’nın kapısını aşk…“YİRMİBİR”in keyifle okunacak bir roman olduğunu kanaatindeyim. Şiirsel bir anlatımımla yazmaya çalıştığım için bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Okuyanlardan aldığım geri bildirimler de bunun en büyük kanıtıdır. Bütün bunlara rağmen roman hakkındaki kararı zaman verecektir” dedi.

Kitaptan bir bölüm:

“Genç Sultan’ı yakından tanırım. Kalbindeki surları paramparça ederek iç fethini küçük yaşlarda tamamlamış bir gönül eridir. Onu, Konstantiniye’yi almak isteyecek kadar cesur yapan budur. Unutmayın ki iç fetih insanı Rabbinden başka herkese karşı korkusuz yapar. Ben Bizans surlarının üstünde dalgalanan Osmanlı sancağını şimdiden görebiliyorum. Kulağıma Ayasofya’da okunacak ezanların nidası ulaşmaya başladı bile.”

Bilgi için:
YİRMİ BİR, İlhan Kurt
MGV Yayınları, Nisan 2018

Kitabı Aşağıdaki Linklerden temin edebilirsiniz
1 –  >>> Kitap Yurdu 
2-  >>>  MGV Yayınları  

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1501 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.