logo

Saldırıya Uğrayan Müdüre EĞİTİM-BİR-SEN Sahip Çıktı

Saldırıya Uğrayan Müdüre EĞİTİM-BİR-SEN Sahip Çıktı

Saldırıya Uğrayan Müdüre EĞİTİM-BİR-SEN Sahip Çıktı

hedefimiz-cehalet-olmali

Kağıthane Gültepe Mahallesi Kocatepe İlkokulu Müdürü Ercan Yıldız saldırıya uğradı. Olayı protesto eden Eğitim-Bir-Sen, müdürüne sahip çıkarak bu vahim olayı şiddetle kınadı ve basın açıklamasında bulundu.

Geçen Perşembe günü Saat:17.30’da yaşanan olayda; saldırgan veli ve arkadaşları, pompalı tüfekle Müdür Ercan Yıldız’ın odasına girerek hakaretler yağdırıp tekme tokat saldırdı. Kolu çatlayan ve parmakları kırılan Kocatepe İlkokulu Müdürü Ercan Yıldız hemen hastaneye kaldırıldı. Müdür Ercan Yıldız, saldırganla ilgili şikâyetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olayın sebebinin çocuğunu okuldan 2 saat boyunca almadığı için Müdür tarafından uyarılan bir veli tarafından gerçekleştirildiği iddia edilmektedir.

kagithane-gultepe-mahallesi-kocatepe-ilkokulu-muduru-ercan-yildiz

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şubesi, müdürüne sahip çıkarak bu vahim olayı bugün Saat:14.00’da Kocatepe İlkokulu bahçesinde şiddetle kınadı ve basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasına Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci, Kağıthane Temsilcisi Arif İnanç, sendika üyeleri okul müdürleri, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

saldiriya-ugrayan-mudure-egitim-bir-sen-sahip-cikti

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci’nin yaptığı basın açıklaması şu şekilde:

Hedefimiz Cehalet Olmalı

İlme, irfana, âlime ve arife hürmeti esas alan bir medeniyetin bakiyesi olan ülkemizde eğitimcilere yönelik şiddet olaylarına her gün yenisi ekleniyor. Yürüttükleri onurlu mesleğin manevi karşılığı olan saygının çok görüldüğü; ‘saldırı’, ‘darp’, ‘silahla yaralama’ gibi olayların sıradanlaştığı, maalesef kanıksandığı günleri yaşıyoruz.

Bugün gelinen noktada, öğretmene saygı sorunu, en temel meselelerimizden biri haline gelmiştir. Sınıfların akıllı tahtayla, öğrencilerin tablet bilgisayarla buluşturulduğu ülkemizde, geleceğimiz olan çocuklara bilgi, beceri ve değer kazandıran öğretmenlere reva görülen muamele ve buna mukabil gösterilen kayıtsızlık oldukça düşündürücü ve aynı zamanda vahimdir.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi eğitim çalışanları, İstanbul, başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında şiddet olaylarına maruz kalmaktadır. Bu hazin durum bizleri derinden üzmekte ve geleceğe yönelik endişelerimizi daha da artırmaktadır.

İnsanlığı cehaletin karanlığından kurtarmakla, çocuklarımızı geleceğe hazırlamakla görevli öğretmenleri silahla korkutmanın, şiddetle sindirmenin, can güvenliğiyle tehdit etmenin kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Eğitimcilerin huzursuzluğu, tedirginliği her geçen gün artarak devam etmektedir.

Son olarak ilçemizin kozmopolit bir semtinde birçok zorluklarla mücadele ederek öğretmenlik ve müdürlük görevini ifa etmeye çalışan arkadaşımıza yapılan şiddeti kınıyor ve telin ediyoruz. Bilinmelidir ki bu tür davranışların,  en temel sebebi cehalettir. Eğitimcilerin cehaletle olan mücadelesine bu darplar en ufak bir sekte vuramayacaktır.
Özellikle 15 TEMMUZ hain darbe girişimine karşı canıyla vatan savunması yapan bir halkın bu tür davranışları sergileyen insanları kendi içerisinde barındırmamasını temenni ediyoruz. Bununla birlikte adaletin en kısa sürede ve hakkaniyeti gözeterek caydırıcı bir ceza vermesini bekliyoruz.

Ayrıca Alo 147 hattı vasıtasıyla öğretmenlerin kimi zaman belirsiz kişilerce mesnetsiz bir şekilde şikâyetlerle soruşturmalara tabi tutulması, şiddetin bir diğer ayağını oluşturmaktadır. Maalesef artık eğitim çalışanları yönetici, amir, veli, öğrenci gibi birçok kesim tarafından rahatlıkla hedef alınabilmekte ve bunlara karşın savunmasız kalmaktadır. Caydırıcı hiçbir önlemin alınmamış olması da olayların fasılasız sürmesine, mesleğin itibar kaybına uğramasına sebep olmaktadır.

Bu türden şiddet hadiseleri öğretmenlerin, idarecilerin ruh dünyasında tamiri mümkün olmayan yaralar açmakta; mesleğe ilişkin güvenlerini kaybederek, mesleki verimliliklerinin düşmesine neden olarak eğitimin niteliğine de doğrudan etki etmektedir. Gelinen bu nokta, herkesin sorumluluk üstlenmesini, bu kötü gidişin durdurulması için harekete geçmesini gerektirmektedir.

Akıllı tahtalarla sınıfları donatmak, daha kolay öğrenen, zihinsel gelişimi daha hızlı sağlayan bir etkiye sahip olabilir ama öğretmenine saygılı ve şiddetten uzak daha ahlaklı nesiller yetiştirmek, bir toplum için daha öncelikli bir hedef olmalıdır.

Şiddet gibi toplumsal sorun haline gelen bu konuda ortak tavır geliştirmek ve çözüm bulmak, sorunun üstesinden gelinmesi için sorumluluk almak artık bir zorunluluktur. Buradan hareketle, “eğitimciler hedefse, geleceğimiz karanlıktır” diyor, sorunun çözümü için herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyoruz.

Eğitim-Bir-Sen 6 Nolu Şube olarak, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddeti kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya davet ediyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » »
2210 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.