logo

Şeb-i Arus İstanbul’da

Şeb-i Arus İstanbul’da

Şeb-i Arus İstanbul’da

 Şeb-i Arus İstanbul 2014

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat gecesi, Şeb-i Arus, 13 Aralık Cumartesi Günü Saat:20.00’da İstanbul, Ataköy, Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek.

Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat gecesi, üçüncü kez T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla aşkın başkenti İstanbul’da gerçekleşecek.

13 Aralık gecesi İstanbul semaları, Mevlana aşığı semazenlerin ayin-i şerifine ev sahipliği yapıyor. Tüm dünyayı sözleri ve eserleriyle etkilemiş, gönüllerin ve aşkın sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat gecesi her yıl Aralık ayında sema ayini ve dualar eşliğinde kutlanıyor. İstanbullular son iki yıl büyük bir kalabalık eşliğinde düzenlenen etkinlikten sonra bu sene ilk kez Avrupa yakasında Şeb-i Arus törenine şahitlik edecek.

Bu muhteşem gecenin takdim ve sunuculuğu, Ertem Şener ve Necip Karakaya tarafından gerçekleştirilirken, Taşkın Sabah Orkestrası eşliğinde Sami Özer, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan ve Yusuf Güney sahnede yerini alacak. İlahi ve şiir dinletilerin yer alacağı bu gecede içsel yolculuğunuz en üst noktalara taşınacak.

Manevi hazzın doruklara çıktığı anlarda, karşınıza Mevlana’yı ve öğretilerini bizlere hissettirecek Mutrib ve Sema Heyeti sahne alacak. Semazenler eşliğinde ayaklarınız yerden kesilip, öze dönüş yolunuzda yine musiki sizi yalnız bırakmayacak. 

Tokhayder’in himayesinde gerçekleştirilecek bu organizasyonla gönüller sultanı, aşkın başkentinde en güzel şekilde anılacak. 

13 Aralık Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleşecek gecenin biletleri Biletix’te.

Şeb-i Arus İstanbul 2013 Videosu:  http://www.youtube.com/watch?v=7ssmXE6sCkY#t=43

Program
20:00–20:15: Sunucu Ertem Şener ve Necip Karakaya’nın takdimiyle; açılış ve bilgilendirme konuşmaları
20:15–21:00: Taşkın Sabah Orkestrası eşliğinde sanatçıların ilahi performansları
(Sami Özer, Yavuz Bingöl, Mustafa Ceceli, Alişan, Yusuf Güney)
21:00–21:15: Tüm sanatçıların eşlik edeceği ilahi düetleri
21:15–21:30: Protokol Konuşması
21:30–22:50: Sema Ayin-i Şerifi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1614 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.