logo

Şehirli çocuğun köy yaşantısı

Şehirli çocuğun köy yaşantısı

Şehirli çocuğun köy yaşantısı

 kağıthane kaymakamı a.akın varıcıer

“Sosyal Sorumluluk Projesi” nedeniyle Kağıthane’de öğrenim gören öğrenciler çeşitli okullardan toplam 16 öğrenci üç günlüğüne Edirne’nin İpsala İlçesine bağlı Yapıldak Köyüne giderek burada köy yaşantısını izlediler ve köylü vatandaşın nasıl çalıştığını, köyden şehre getirilen ürünlerin ne şekilde üretildiğini öğrenerek çeşitli bilgi sahibi oldular. Üç gün boyunca köy yaşantısını takip ettiler.

Bu nedenle Kağıthane Kültür merkezinde bir program düzenlendi. Programa Kaymakamımız A. Akın Varıcıer, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, İlçemiz eski Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, Hamidiye Mahallesi Muhtarı Temel Şardan, okul öğrencilerini köyünde konuk eden Köy Muhtarı Reyhan Çolak, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

şehirli çocuğun köy yaşantısı

Proje kapsamında köye gidiş ve gelişleri, köyde kaldıkları süre içersinde öğrencilerin gördükleri ve yaşadıkları bir sinevizyon gösterisiyle davetlilere bir sunum yapıldı. Köy hayatını ve yaşantısını bilmeyen öğrenciler, üç gün boyunca kaldıkları köyde insanların nasıl yaşadıklarını, nelerle uğraştıklarını, tarlaların sürülmesini, çabalamasını, hayvan bakımını ve sağımını da görerek, köylü vatandaşların nasıl bir uğraşları sonucu ürünlerini şehre getirerek sattıklarını gözleri ile görerek bilgi sahibi oldular.

kağıthane kaymakamı a.akın varıcıer

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve Kaymakamımız A. Akın Varıcıer, projenin önemine değinerek birer konuşma yaptılar. Şehir yaşamı ile köy yaşamı arasındaki farkındalıklara değinerek öğrencilerin bilgi sahibi olmaları için projenin çok önemli olduğunu gündeme getirerek, bu tip projelerin geçmişte ve günümüzde yaşanan şartlar açısından çok önemli olduğunu vurguladılar.

Programın sonunda projeye destek verenlere teşekkür edilerek birer plaket takdim edildi.

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1428 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.