logo

SEKA Kağıt Müzesi’nde, Kağıthane de Var

SEKA Kağıt Müzesi’nde, Kağıthane de Var

SEKA Kağıt Müzesi’nde, Kağıthane de Var

seka-kagit-muzesinde-kagithane-de-var

Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi ürettiği eserlerini, Türkiye’nin ilk, Dünya’nın en büyük kâğıt müzesi olan ve 6 Kasım’da açılan SEKA Kâğıt Müzesi’nde görücüye çıkardı.

Cumhuriyet tarihinin en önemli sembollerinden SEKA Kağıt Fabrikasının Türkiye’nin hafızası olmaya devam ediyor. SEKA Kağıt Müzesi’nin içerisinde geleneksel yöntemle kağıt yapma atölyeleri, ebru gibi kağıt sanatlarına ilişkin atölye ve sergiler yer alıyor.

seka-kagit-muzesi-kagithane-belediyesi-el-yapimi-kagit-atolyesi-standi

Açılışta Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi’nin eserleri yoğun ilgi gördü.

kagithane-belediyesi-el-yapimi-kagit-atolyesi-kocaeli

El Yapımı Kağıt Atölyesi Sorumlusu Sezayi Tuğla yaptığı açıklamada; “Kağıthane, adını İstanbul’un fethi sırasında Kağıthane deresi etrafında bulunan kağıt değirmenlerinden alıyor. Yani kağıtçılık Kağıthane’de 500 yılı geçen bir kültür mirası. Bu mirası gelecek kuşaklara emanet etmek için Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’ın öncülüğünde ilçede El Yapımı Kağıt Üretim Atölyesi kuruldu. Atölyemizde genç nesillere el yapımı kağıtçılığı hem anlatıyor hem de öğretiyoruz. Atık kumaş ve kağıtlardan ürettiğimiz el yapımı kağıtları sergilemek için de SEKA Kağıt Müzesi’nde yerimizi aldık” dedi.

seka-kagit-muzesi-el-yapimi-kagit-atolyesi

Müze içerisinde düzenlenecek olan atölye çalışmaları sayesinde çocuklar kağıt ile nelerin yapılabileceğini görebilecek ve kağıdın oluşum süreçlerine tanıklık etme şansı yakalayabilecekler.

kagithane-belediyesi-el-yapimi-kagit-atolyesi-seka-kagit-muzesi

Ayrıca, müzede özel olarak ayrılan etkinlik bölümüyle el yapımı kağıt atölyesinde kendi kağıdını yapabilecek. 12 bin 345 metrekare alan üzerine kurulan ve 19 farklı salondan oluşan müzede ziyaretçiler, Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, Kocaeli’nden Türkiye’ye yayılan kâğıdın hayat hikâyesini görüntüler eşliğinde izleyebilecek.

Öğretmenleriyle beraber gruplar halinde okullardan gelen öğrenciler, akademisyenler, üniversiteliler, çocuklu aileler ilk gün müzeye adeta akın etti. Müze, pazartesi günleri hariç her gün 09.00-18.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2486 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.