logo

Selam Sana Şanlı Kavga

Selam Sana Şanlı Kavga

Selam Sana Şanlı Kavga

Selam Sana Şanlı Kavga

Filistin…

Hiçbir zaman özgür görememekten korktuğum boynu bükük el Aksa…

Ayasofya buradan, Mescid-i Aksa oradan…

Artık canına yeten ümmet için başlayan üçüncü intifada…

Şehit olan binlerce savunmasız erkeğin, kadının, çoluk çocuğun, anne karnındaki yavruların kanları, bu sefer ümmet için harç oldu. Herkesin dişleri kenetli, yumrukları sıkılı. Bir işaret gelse ortada İsrail diye bir şey kalmayacak. İlk defa insanları bu kadar cihat aşkıyla tutuşurken görüyorum. İlk defa bu kadar çok ümmet olmak istiyoruz. Bu şerdeki hayır da bu olsa gerek. Bize kalsa yüz yıllarca uyanacağımız yoktu. İnşallah zafer yakındır.

Öyle ya şu anda Filistin’de farklı bir şeyler oluyor. Güçsüzken savunmada kalınır, el Kassam taarruza geçti. Demir kubbeyi delen türlü türlü füzeler, kaçırılan, öldürülen askerler, İsrail’in stokları tükenmek üzere olan bebek bezleri…

Petrol zengini top sakallı Arap şeyhleri, ağzını bıçak açmayan hocalar –isimleri lazım değil-  darbeyle göreve gelip bütün bir Ramazan’ı kana bulamış diktatörler hariç tüm Müslümanlar ayakta.

Sadece Müslümanlar değil, insanlığı ön planda tutan birçok ülke halkları arasında da kamuoyu oluşmuş durumda. Artık herkes kimin işgalci kimin terörist olduğunu çok iyi biliyor. Ben de biliyorum, ama söylemem. (Sessiz çığlık atıyorum ki boğazım tahriş olmasın)

Velhasılı buraya kadar her şey olması gerektiği gibi. Yalnız benim dikkatimi çok çeken başka bir durum söz konusu. Suriye’deki katliamlara ses çıkarmayan, “Eline sağlık kral Esad” bile demiş, diyebilmiş bazılarının Gazze konusundaki hassasiyeti.

Duygusal yazılar, edebiyat parçalamalar… Askerliği tecil ettire ettire otuzunu bulmuşların “Hadi gidelim ne duruyoruz?” tepkileri. Daha sonradan sildirilse bile Rihanna’nın  twitter’dan Filistin’e destek olması. İlk başlarda “Helal olsun” dedirtseler de daha sonradan nihai hedef anlaşıldı.

Kinlerini içlerinde fazla gezdiremeyenler heyecana kapılıp Erdoğan’ı yıpratmaya kalkınca takke düştü. Hatta bir grup provokatör “partileri lazım değil” konsolosluk önüne gelip “İşbirlikçi AKP” sloganları atarak kavgaya bile sebep oldu. Yani birilerinin derdi yine İslam âlemi değildi. Zaten ne zaman olmuştu ki? İsrail’e laf edemeyip başbakana saldıranlar, “Araplar bize ihanet etti.” masalına inanmışlar, ne olmuştu da ümmetin yanında yer almıştı?

İşte her şey bir umut…

Fırsat bu fırsat Erdoğan’ı milletin gözünden düşürebilmek için sadece bir umut.

Umut güzel şey.

Umut fakirin ekmeği.

Ekmek için Ekmeleddin.

Toplarsam gırk yapar.

O halde Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı hayırlı olsun.

Sema Gündağ

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1452 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.