logo

22 Aralık 2013

Sevgi ve Birlik Aşuresi

Sevgi ve Birlik Aşuresi

Sevgi ve birlik aşuresi

akp asure

AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı, Muharrem ayı münasebetiyle sevgi ve birlik için aşure dağıttı. AK Parti Kağıthane Kadın Kolları teşkilatı tarafından Bosna-Hersek Park’ında düzenlenen aşure programına yoğun ilgi oldu. 

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse yaptığı konuşmada Muharrem ayından bahsederek, “Hicretin tıpkı 14 asır önce hüzünleri ortadan kaldırıp daveti ümmete dönüştürdüğü gibi, bugün de tüm insanlığa yeniden hayat vermesini rabbimden niyaz ediyorum. Hicri 1435 senesinin ülkemiz, milletimiz, yurt dışında millet varlığımız, gönül coğrafyamız, İslam Alemine ve tüm insanlık için barış, huzur, mutluluk ve bereket dolu bir yıl olmasını rabbimden niyaz ediyorum.

akp asure dagitim

“Her yıl Muharremin 10’u aşure geldiğinde kalbinde iman taşıyan her kardeşimizi bir acı, bir hüzün, bir alem, bir keder kaplar” diyen Karaköse, “Zira hicri 61. yılın 10 Muharreminde Hz. İmam Hüseyin Efendimizin ve pek çoğu Ehl-i Beytten olan 70 kişinin Kerbela çölünde şahadete ulaştıkları tarihtir. Yürekleri saran bu acı, bu elem, bu hüzün, bu keder dünyanın neresinde olursa olsun, mezhebi, meşrebi, kültürü, coğrafyası ne olursa olsun, kalbinde iman taşıyan, Resul-ü Ekrem’e, ashabına ve Ehl-i Beyt-i Mustafa’ya zerre kadar muhabbet besleyen her mümin ortak acısı, ortak elemi, ortak hüznü ortak kederidir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Etiketler: » » » » »
1309 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.