logo

Sokaklar Bir Aydır Karanlıkta

Sokaklar Bir Aydır Karanlıkta

Sokaklar Bir Aydır Karanlıkta

IMG_0025

Sanayi Mahallesine bağlı Burgaz Sokak, Topaloğlu Sokak ve Ebabil Sokak lambaları yanmıyor. 600 konutun bulunduğu sokaklarda ikamet eden vatandaşlar, BEDAŞ’ın (CLK Boğaziçi Elektrik) duyarsızlığına sitem etti.

Sanayi Mahallesi sokaklarında baş gösteren aydınlatma sorunu had safhaya ulaştı. Bir aydır sokak lambaları yanmayan mahallenin sakinleri, akşam saatlerinde el fenerleriyle yolunu bulmaya çalışıyor.

“SOKAKLAR BİR AYDIR KARANLIKTA”

Sokak lambalarının bir aya yakındır yanmadığını beyan eden Mahallenin Bakkalı Osman Bey: “Burada bine yakın insan yaşıyor ve bir aydır karanlıktayız. Bu nedenden dolayı sitemizin karanlığından faydalanan hırsızlar evlere girmiş ve girmeye teşebbüs etmiştir. Buda sokağımızın güvenliğinin olmadığını gösteriyor. Eğer mahallemizin sokak lambaları yanmış olsaydı bu kötü niyetli şahıslar buralara gelemezdi. Dolayısıyla mahallemizdeki insanlar bir tedirginlik içindedir. Bunun tek sebebi de bozulan sokak lambalarımızın yapılmamasıdır” dedi.

topaloğlu sokak ebabil sokak topaloğglu sokak2

“PARA ALIP HİZMET ETMİYORLAR”

Hasbahçe Gazetesi olarak “BEDAŞ Elektrik müdürlüğüne sorunla ilgili olarak 14 Eylül 2014 tarihinde şikâyet maili ile başvurduk. Bu dilekçenin bize gelen cevabında; “İlgili adreste tespit edilen yeraltı kablo arızası için, arıza raporu düzenlenip yeraltı ekiplerine iletilmiştir. Kablo arıza ekibi arızayı giderdikten sonra tesisler aktif hale getirilecektir” deniliyor. Şikâyetimize gelen cevap beli ki, masa başında yazılmış bir dilekçedir. Şikâyetimiz üzerinden 14 gün geçmiştir sokaklar hala karanlık…

186’yı arayan vatandaşlar, 13 Eylül 2014 Cumartesi günü BEDAŞ’tan bir ekip geldiğini ve sokaktaki bakkala trafonun yerini bulamadığını nerde olduğunu sorup gittiğini ve akşam tekrar 186’yı arayarak “şikâyetim olan sokak lambaları neden yapılmadı” denildiğinde “ekip gelmiş ve her şeyin normal olduğunun notunu almış” cevabı verilmiştir. Alın size CLK Boğaziçi Elektrik şirketinin vatandaşa hizmeti! Her ay 70 ile 100 TL arasında elektrik faturasını ödüyoruz ama karşılığında bir hizmette alamıyoruz” şeklinde konuştu. Vatandaşlarca, CLK Boğaziçi Elektrik çalışanlarının tecrübesiz, bilinçsiz taşeron işçilerden oluştuğu iddia edilmektedir.

EYLEM KARARI ALDILAR

Yetkililere seslenen Mahalle sakinleri “Sanayi Mahallesi Muhtarı Cengiz Yıldırım beye sorunlarımızı ilettik. Maalesef çözüme yine ulaşamadık. Bir aya yakındır mevcut olan sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz. Vatandaş hizmetten başka bir şey istemiyor. Eğer sorunlarımız çözülmezse mahalle olarak eyleme kalkışırız. Özelikle CLK Boğaziçi Elektrik (BEDAŞ) kurumunu mahallemize sokmayız. Sayaç okutmayız. İsterlerse mahallenin elektriğini kessinler. Mum yakarız yine sokmayız. Herkesin bunu bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

CLK Boğaziçi Elektrik (BEDAŞ) bu iddialara ve açıklamalara nasıl bir cevap verecek ve ne zaman arıza giderilecek bekleyip göreceğiz. Hasbahçe Gazetesi olarak konunun takipçisi olacağız. Kamuoyuna duyurulur.

Etiketler: » » » » » » » » » »
2155 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.