logo

Sosyal Haklarınızdan Haberiniz Var mı?

Sosyal Haklarınızdan Haberiniz Var mı?

Sosyal Haklarınızdan Haberiniz Var mı?

Sosyal Haklarınızdan Haberiniz Var mı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından, İstanbul’da ikamet eden muhtaç ailelere ayni, nakdi ve tıbbi yardım hizmeti verilmektedir.

“SOSYAL YARDIMLAR”

İstanbul’da ikamet eden muhtaç ailelere ayni, nakdi ve tıbbi yardım yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi yoksul vatandaşlarımızın yaşamış oldukları zorluklara çözüm üreterek sıkıntılarını asgariye indirmek amaçlanmaktadır.

“NAKDİ YARDIMLAR”

İstanbul’da ikamet eden, sosyal güvencesi veya yeşil kartı olmayan, mağduriyetlerini muhtarlıklardan aldıkları fakirlik belgesi ile belgeleyen kişilere, merkezimize şahsen başvuruda bulunarak bu başvuru sonrasında müdürlüğümüz tarafından görevlendirilen sosyal çalışmacıların yerinde yaptığı inceleme sonucu Değerlendirme Kurulu tarafından uygun bulunan gerekli yardım yapılmaktadır. 

Müracaat;
Şahısların, ikamet ettikleri mahalle muhtarından alacakları fakirlik ilmühaberi, kimlik fotokopisi ve sıkıntılarını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hitaben yazılmış bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

“EĞİTİM YARDIMLARI”

Nakdi Eğitim Yardımı

Şehit Çocuğu, Yetim, Öksüz, Engelli İlk ve Orta Öğretim Öğrenci Yardımı; İstanbul’daki ilk ve ortaöğretimde okuyan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yılda bir defaya mahsus yapılan 200 TL nakdi yardımdır.

İSTENİLEN BELGELER

1-) Öğrenci Belgesi (öz anne-babası olmayanlar ve soy isimleri tutmayanlar için; okulun, velisi olduğuna dair bir yazı ile mühür ve imza yer alacak şekilde öğrenci belgesini vermesi gerekmektedir)

2-) Ödemeyi Alan Velinin ve öğrencinin Nüfus Cüzdan Fotokopileri,

3-) Engelliler için Engel Durumunu Gösterir Belge (Geçerlilik süresi halen devam eden; Sağlık Kurulu Raporu fotokopisi (aslı görülerek) veya Rehberlik Araştırma Merkezlerinden alınan RAM raporu)

4-) Yetim, Öksüz ve Şehit Çocuğu olan öğrenciler için Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt örneği veya Ölüm Belgesi

Ödemeler İ.B.B. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Vezneleri Aracılığıyla Yapılacaktır.
Müracaat son gün: 4 Aralık 2015

İrtibat: 0212 513 24 62 – ALO 153 Beyaz Masa

İletişim : Edirnekapı İ.B.B. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü

Topçular Mah. Beylerbeyi Cad. Bostanaralığı Sok. Eyüp (Edirnekapı-

İETT Garajı Yanı)

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
12180 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.