logo

Spor sadece futboldan ibaret değildir

Spor sadece futboldan ibaret değildir

Spor sadece futboldan ibaret değildir

spor_dallari

Öncelikle somada yaşanan elim kaza sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet başta yakınları olmak üzere tüm ülkemize sabırlar diliyorum. Allah’ım böyle felaketleri bir daha yaşatmasın.

En çok bildiğimiz ve yakından ilgilendiğimiz futbol; peki futbolun dışındaki spor dallarıyla ne kadar ilgiliyiz. Ne kadar diğer spor dallarına gerekli desteği sağlıyoruz.

Dünyanın birçok ülkesinde yüzyıllardır oynanmasına karşın, Türkiye’de bilinen fakat üzerinde çok durulmayan birçok spor dalı bulunuyor. Genel olarak ülke genelinde oynanan ve ilgi gören oyunlara bakıldığında futbol, basketbol, voleybol, yüzme, motor sporları, güreş, halter, avcılık, binicilik ve okçuluk sayılabilir. Bu sporlar arasında en yaygın ve en çok takip edilen futbol hemen hemen tüm spor dallarından önce gelir. Bunun yanı sıra çok az kişi tarafından bilinen spor dalları da vardır. Ancak bu sporlar halk tarafından bilinmediği için tercih edilemiyor ve maalesef futboldan başka bir sporun yer almadığı spor programları da bu sporlar hakkında bilgi vermiyor. Ülkemiz maalesef futbola gözünü dikmiş, diğer spor dallarındaki başarıları da görmezden gelir olmuştur. Büyük spor kulüplerinin bir süper transferi, haftalarca hatta aylarca konuşulurken belki bir dünya süpersport şampiyonunu sadece bir gün konuşur olmuşuz. Hakem hatalarını ise günlerce belki de haftalarca konuşabiliyoruz. Bizlerin çokta üzerinde durmadığı voleybol, basketbol veya diğer profesyonel takımlarımız sayısız başarılara imza atıyor ve atmaktadırlar.

Bugün televizyonlarımızı açtığımızda spor haberleri denilince sadece futbol haberlerinin daha yoğun olduğunu görüyoruz.

Bizlerin, spora yatırım yapan profesyonel yada amatör spor kulüplerimizden, başkanlarımızdan ve yöneticilerimizden isteğimiz; spor kulüplerimizde futbolun dışında diğer spor dallarına gerekli teşvikin yapılması, çocuklarımıza sporun sadece futboldan ibaret olmadığını anlatmalarıdır. Kafamızı kaldırıp Türkiye’de futbolun dışında başka spor dallarının da olduğunu görmemiz gerekiyor. Spor camiamız, spora biraz daha geniş pencereden bakıp, futbolu ticari bir amaç uğruna seçen çocuklarımızı başka spor dallarına yöneltecek gerekli çalışmaları biran evvel yapmalıdır.

Biz istiyoruz ki Türkiye adını, futbolda yaşanan o çirkin olaylarla değil spor da yaşanan başarılarla, madalyalarla adından söz ettirsin. Çocuklarımız sporun futboldan ibaret olmadığını bilsin ve diğer dallarda da spor yapsın, başarı kazansız.

Her ne kadar da futbol, futbolun dışında ticari bir olguyu ifade ediyorsa da; bu ülkede paranın değil başarının konuşulmasına ihtiyaç vardır. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
8565 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.