logo

STK Dünyasına Yeni Bir Nefes: Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği (KADAD) Kuruldu

STK Dünyasına Yeni Bir Nefes: Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği (KADAD) Kuruldu

STK Dünyasına Yeni Bir Nefes: Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği (KADAD) Kuruldu

Ortak akıl, yüksek ideal, merhamet duygusu, demokrasi ve adalet savunucuları, beklenen sivil toplum kuruluşu Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği (KADAD) Kağıthane’de Yılmaz Onuk başkanlığında kuruldu.

KADAD Kurucu yönetim kurulu üyeleri ilk toplantısını 20 Nisan Perşembe günü Saat:19.30’da Onuk Düğün Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya Adnan Menderes Dernekler Federasyonu (ADFED) Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu da katıldı.

Konu hakkında görüş aldığımız Adnan Menderes Dernekler Federasyonu (ADFED) Genel Başkanı Fatih Kavaloğlu, “Öncelikle hayırlı olsun diyorum. Osmanlı tarihinde, İslam tarihinde ve Türk tarihinde önemli bir yeri olan Kağıthane ilçemizin Dersaadet’in merkezinde güzel insanların, vatanını milletini seven dostlarımızın kurmuş olduğu KADAD’ın vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Güzel hizmetler yapacağından eminim. İnşallah hep beraber bütün dostlarımızla, dost halkamızı büyüterek önce Kağıthane’mize daha sonra İstanbul’umuza ve daha sonra da bütün Türkiye’mize faydası olacak güzel işlere vesile olacaktır. Tekrar bu işlere de vesile olan arkadaşları kutluyorum” dedi.

KADAD Kurucu Genel Başkanı Yılmaz Onuk ise “Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği Kağıthane’mize, İstanbul’umuza ve Türkiye’mize hayırlı olsun. KADAD, toplumun bütün kesimlerinin düşünce ve görüşlerini temsil eden insanlara eşit mesafede duran, toplumu ortak paydada birleştirmeyi gaye edinmiş, Türkiye’nin yakın tarihini iyi etüt etmiş, değerli kadroların bir araya gelerek kurmuş olduğu bir düşünce platformu ve sivil toplum örgütüdür. KADAD, demokrasi ve adalet anlayışını savunan, tüm inançlara saygılı, milli değerlerine ve adetlerine sıkı sıkıya bağlı, serbest piyasa ekonomisi anlayışı ile Türkiye’nin, dünya devletleri ile rekabet edebileceğini düşünen bir sivil toplum örgütüdür. KADAD, Türkiye’nin bilimsel ve kültürel alandaki gelişimine katkı sunmak adına konferans, panel, çalıştay, seminer, atölye faaliyetleri, sergi gibi etkinlikler düzenlemeyi amaç edinir” dedi.

Onuk, “KADAD, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan insanların, etnik kökenine bakmaksızın kendini bu vatanın ortak paydası hisseden herkesi birleştiren, bütün unsurları kimlik ayrımı yapmadan, kucaklama düşüncesini esas alan bir düşünceye sahip sivil toplum örgütüdür. Bu yönüyle derneğimiz, siyaset üstü bir düşünce hareketidir. Şuan 950 üyemizle çıktığımız yolda hedefimiz 10.000 üye yapmaktır” dedi.


KADAD Genel Sekreteri Ayetullah Coşkun ise “KADAD olarak halka ve Hakk’a olan görevimizi yerine getirmeye çalışacağız. Hatta örnek bir Sivil Toplum Örgütü olma yolunda ilerleyeceğimize inanıyorum. Yüce Rabbim hayırlara vesile kılsın. Hayırlı olsun” dedi. 

KADAD 1.Olağan Kongresini 05 Mayıs 2018 Cumartesi günü Saat:11.00’de Onuk Düğün Salonunda gerçekleştirecek.

KADAD Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri: Kurucu Başkan Yılmaz Onuk, Kurucu Başkan Yardımcısı Yılmaz Koyuncu, Kurucu Genel Sekreter Ayetullah Coşkun, Kurucu Muhasip Üye Secaettin Demli, Kurucu Üyeler; Fahriye Ay, İbrahim Toprak, Yaşar Göksu, Muharrem Onuk.

Hasbahçe Gazetesi olarak Kağıthane Demokrasi ve Adalet Derneği’nin Kağıthanemize hayırlı olmasını diliyor. KADAD Başkanı Yılmaz Onuk ve yönetimine başarılar diliyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1942 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.