logo

Suriye Direnişinin Yıldönümünde Saraçhane’deyiz

Suriye Direnişinin Yıldönümünde Saraçhane’deyiz

Suriye Direnişinin Yıldönümünde Saraçhane’deyiz

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu

Yarım asra yakındır Baas zulmü ve kuşatması altında olan Suriye halkı, 2011 Martından bu yana ise topyekün bir katliam politikası ile yüz yüze. Zulme karşı ayağa kalkan insanlara yönelik tam iki yıldır akıl almaz zulümler icra eden Esed diktatörlüğü işlediği insanlık suçlarına her gün bir yenisini ekliyor. Şehirleri varil bombalarıyla vurmak Baas diktatörlüğünün en son icraatı olarak tarihe geçmiş bulunuyor.

Suriye’de üçüncü yılını dolduran İslami direniş büyük zorluklara, imkânsızlıklara karşın kararlı ve istikrarlı bir tarzda sürerken, ne yazık ki hala Müslüman halklarca yeterli bir sahiplenmeyi sağlayabilmiş sayılmaz. Temelsiz komplo tezleri ve kardeşlik hukukunu ayaklar altına alan tutumlarla zihinler bir hayli karıştırıldı. Oluşturulan kirli havanın etkisiyle dayanışma çabaları hak ettiği boyutlara ulaştırılamadı.

Hiç şüphesiz on binlerce şehit ve yüz binlerce tutsağa, milyonlarca muhacire rağmen direniş azminden taviz vermeyen Suriye halkıyla dayanışmamızı daha güçlü bir tarzda haykırabiliriz. Suriye İntifadasının 4. yılına girecek olması dayanışmamızı daha güçlü bir biçimde ifade etmek için bir fırsattır. 15 Mart Suriye İntifadasının yıldönümü, bugüne dek dualarımızla, yardımlarımızla yanlarında olduğumuz kardeşlerimize yine yanlarında olduğumuzu, sonuna kadar yanlarında olacağımızı çok daha güçlü bir sesle duyurmak için vesile kabul edilmeli.

Bu çerçevede İstanbul’da çeşitli İslami kuruluşların ortak bir organizasyonuyla inşallah 15 Mart Cumartesi günü İkindi Namazından sonra Fatih Camii’nden Saraçhane Meydanına bir yürüyüşle Suriye İslami Direnişiyle dayanışmamızı ifade edeceğiz. Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adıyla gerçekleşecek bu organizasyon Diyarbakır’dan Çorum’a, Adana’dan Trabzon’a, Sakarya’dan Amasya’ya birçok şehirde de yapılacak. İmkân bulduğumuz her ilde, farklı İslami yapıları bir araya getirerek oluşturulacak organizasyonlarla bu eylemliliği sağlayabilmemiz inşallah dayanışma çabalarımızı daha güçlü bir zemine taşıyacaktır.

Bu amaçla sorumluluk sahibi herkesi kitlesel basın açıklamalarıyla Suriye halkının yalnız olmadığını ve kardeşlerimizin İslami kıyamını desteklediğimizi haykırmak için meydanlarda yer almaya çağırıyoruz.

15 Mart 2014 Cumartesi
İkindi Namazını Müteakip
Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na Yürüyoruz!

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu 

Etiketler: » » » » » » » » » »
1332 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.