logo

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu Oldu

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu Oldu

TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu Oldu

Tedaş Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu

TEDAŞ Genel Müdürlüğüne, Kağıthane İmam Hatip Lisesi (Şişli İHL) Mezunu Halil İbrahim Leventoğlu getirildi.

1965 Yılında Kayseri’de doğan Halil İbrahim Leventoğlu, 1983 yılında Kağıthane İmam Hatip Lisesinden (Şişli İHL), 1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.

1986-1988 Makro Mühendislik İstanbul-Şirket Müdürü, 1988-1989 Türkiye Taş Kömürleri Kurumu Zonguldak Servis Mühendisi, 1989-1991 MSB İzmit İnşaat Emlak Bşk.-Kocaeli Kontrol Mühendisi, 1991-1994 AKTAŞ ELEKTRİK-İstanbul Bölge Sorumlusu, 1994-1995 İGDAŞ-İstanbul Müşteriler Müdürü, 1995-2002 İGDAŞ-İstanbul Genel Müdür Yardımcısı (Ticari), 2002-2008 EDO ENERJİ-İstanbul Genel Müdürü, 2008-2010 AYEDAŞ-İstanbul Genel Müdürü, 2010-2016 TEDAŞ İstanbul Baş Uzmanı, 2016 Nisan ayında da TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü oldu.

Halil İbrahim Leventoğluİngilizce bilen ve birçok özel eğitimler ve mesleki kurslar ile becerisini en üst seviyelere taşıyan Halil İbrahim Leventoğlu, “Proje Yönetimi, Stratejik Planlama ve Yönetim, Problem Çözme ve Karar Verme Teknikleri, Etkin Liderlik, Toplantı Yönetimi Teknikleri, Zamanın Etkin Yönetimi, Ekip Oluşturma ve Yönetim Teknikleri, Para Piyasaları Araçları, Temel Yönetim Teknikleri, Toplam Kalite yönetimi, Satın alma Yönetimi, Yönetsel İletişim ve Beden Dili, Rapor Yazma ve Sunma Teknikleri, Temel Muhasebe, İSO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi, İş Hukuku, Anonim Şirketler Hukuku” konularında sertifikalar sahibi oldu.

Ticari ilişkiler çerçevesinde Amerika, İngiltere, Almanya, Hollanda, İsveç, Finlandiya, İsviçre, Fransa, İtalya ve Çin’de çalışmalar da yapan Halil İbrahim Leventoğlu ayrıca eğitim amaçlı İtalya/İtalgas, Fransa/Gas de France’de ve Edinburg’daki Dünya Doğalgaz Konferansı ile de bilgilerini perçinleyerek konusunda otorite oldu.

İGDAŞ’taki başarılı çalışmaları nedeniyle kendisine İGDAŞ’ın o dönemde Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Azası olarak görev yapan ve daha sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan M. Hilmi Güler tarafından ATOM KARINCA lakabı verilen Leventoğlu, enerji sektöründe ATOM KARINCA olarak anılmaktadır.

Hasbahçe Gazetesi olarak TEDAŞ Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu’na yeni görevlerinin hayırlı olmasını ve başarılarının devamını dileriz.

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3999 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.