logo

Tekvando’da Avrupa Şampiyonuyuz

Tekvando’da Avrupa Şampiyonuyuz

Tekvando’da Avrupa Şampiyonuyuz

Yunanistan’da düzenlenen 13. Avrupa Tekvando Pumse Şampiyonası’nda Tekvando Pumse Milli Takımımız, 18’i altın, 5’i gümüş ve 7’si bronz olmak üzere 30 madalya kazanarak takım halinde Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Yunanistan’ın Rodos Adası’nda 7-8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 13. Avrupa Tekvando Pumse Şampiyonası’na 28 ülkeden 755 sporcu  katıldı. Türkiye’yi şampiyonada 31’i kadın 30’u erkek olmak üzere 61 sporcu temsil ederken, Ayyıldızlı sporcular, 18’i altın, 5’i gümüş ve 7’si bronz olmak üzere toplamda kazandığı 30 madalyayla takım halinde Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Yunanistan’da düzenlenen 13. Avrupa Tekvando Pumse Şampiyonası’nda 18’i altın, 5’i gümüş ve 7’si bronz olmak üzere 30 madalya kazanarak takım halinde Avrupa Şampiyon olan Türkiye Tekvando Pumse Milli Takımı’nı kutluyorum. Sporcularımız farklı branşlarda önemli başarılara imza atıyor. Tekvando Pumse Milli Takımı’nın kazandığı şampiyonluk ile başarı halkasına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Elde edilen başarıda emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1795 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.