logo

Türkiye Bu Vebale Girmesin!

Türkiye Bu Vebale Girmesin!

Türkiye Bu Vebale Girmesin!

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul Zeytinburnu’nda operasyon düzenledi. Operasyonda 21 Doğu Türkistanlı ”DEAŞ” suçlaması ile gözaltına alındı. Operasyona ise kamuoyundan tepki geldi. Keza ”Deaş suçlaması” ile gözaltına alınan Doğu Türkistanlıların çoğu çocuk.

Gözaltına alınan 21 Uygur Türk’ünün Despot işlemi yapılarak sınır dışı edileceği öğrenilirken, Sınır dışı edilecek 21 Uygur Türk’ün Türkiye’den çıkarak Çin’in işgali altında bulunan Esir Doğu Türkistan bölgesine gönderileceği bilgisi özellikle sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında dün gece Zeytinburnu ilçesinde bulunan 6 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyonda ”Çatışma bölgelerine gideceği değerlendirilen” 21 Doğu Türkistanlı DEAŞ iddiası ile gözaltına alındı. Fakat gözaltına alınan 21 kişiden 11 çocuk 7’si kadın ve 1 yaşlı Doğu Türkistanlı bulunuyor. Karakola götürülenlerin çoğunluğunun Pasaportlu ve Türkiye’de oturma izni olan ikameti olan kişiler olduğuda öğrenildi. 

Gözaltına alınan 21 Doğu Türkistanlının Despot işlemi yapılarak sınırdışı edileceği öğrenilirken, Sınırdışı edilecek 21 Doğu Türkistan’lının Türkiye’den çıkarak Çin’nin işgali altında bulunan Uygur Özerk bölgesine nasıl gireceği bilinmiyor. 

Öte yandan Sosyal medya’da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu Doğu Türkistan’lıların teslim edilmemesi için kampanya başlattı. 

Sosyal medya kullanıcıları #21DoğuTürkistanlı etiketiyle yorumlarını yaparken, AK Parti kanadından bazı isimler de Uygur Türk’ü 21 vatandaşın gözaltına alınması operasyonunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin ziyaretiyle ilişkilendirerek FETÖ’nün operasyonu olduğunu iddia ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
2041 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.