logo

Türkiye ve Almanya İlişkileri

Türkiye ve Almanya İlişkileri

Türkiye ve Almanya İlişkileri

Yıl 1978 okuduğum kitabın adı: 3B PLANI (Doktrini). Alman devleti stratejik bir devlettir.

O tarihte Almanya bölünmüş ve iki Almanya var idi. Birinin adı Doğu Almanya; Komünist bir rejim ile yönetiliyor ve direkt Rusya tarafından yönetiliyordu. Diğeri Batı Almanya; Kapitalist bir ekonomi ve tamamen eski Almanya’nın devamı idi.

2.Dünya savaşı biteli 30 yılı geçmişti. Almanya kalkınmasını ve sanayisini tamamlamış artık büyük hayali olan 3 B Planını adım adım hayata geçirecekti…

Birinci adım büyük Almanya idi bunun için çok beklemedi. Rusya dağılınca hemen harekete geçti ve çok büyük bir para vererek Rusya’dan Doğu Almanya’yı aldı. Artık büyük Almanya tamamlanmış idi. Birinci B olan batı Almanya’nın başşehri Bonn kapatılarak yeni başşehri Berlin olarak açıklandı. Birinci B hayata geçmiş idi.

Sıra 2.B olan Belgrat da idi. Sırası ile önce Hırvat-Sırp kavgası çıkarıldı daha sonra da Sırplar ile Bosnalı Müslümanlar savaştırıldı. Bu savaş 230 bin Bosnalı Müslümanın şehadeti ile sonlandı. Tito’nun Büyük Yugoslavya’sı tam 7 küçük ülkeye bölündü ve Almanların ikinci B Planı da başarı ile sonlandı.

Peki, niçin Yugoslavya? Çünkü Avrupa’da olacak bir konvansiyonel savaşta Almanların karşısında durabilecek yegâne ordu Yugoslavya idi. Dağıtılan Yugoslavya devletinin küçük bütün üyeleri Avrupa Birliğine alınarak tamamen etkisiz kılındı ve köle edildi.

Soru şu: Niçin bu operasyon? Çünkü dünya sanayi devi Almanya’nın topraklarında, bir gram dahi petrol ve doğalgazın olmamasıdır.

Denizleri ve enerjiyi kontrol eden İngiltere’nin kucağından kurtulmanın yegâne yolu kara yolu ile en kısa sürede 3.B olan Bağdat’a ulaşmak idi. Bu arada Bağdat’ı yöneten Saddam tarihi bir hata yaptı. ABD işgali başlamadan üç ay önce bütün dünyaya şöyle dedi. Biz artık petrolü dolar ile değil Euro ile satacağız. Bu mesaj Saddam’ın sonunu hazırladı. Burada Almanya’nın büyük oyununa geldi.

3. B olan Bağdat’a ulaşmak için önündeki yegâne engel Türkiye idi. 1984 yılında PKK ilk çıktığında herkes şu soruyu sordu. 80 ihtilali hemen sonrası bu ortamda nerden çıktı bu terör diye. Artık Türkiye yıllarca sürecek etnik kökenli terörle tanıştı. Almanların finansı Yunan gizli servisinin eğitmenleri ile yetiştirilen PKK teröristleri Türkiye’nin istikrarsızlaştırılması ve Almanlar tarafından yönetilebilmesinin önünü açacaktı.

Bu konuda uzun yıllar başarılı oldular. Ta ki 15 Temmuz gecesine kadar. 15 Temmuz sonrası ve son bir yıl Almanlar inisiyatifi kaybettiklerini düşünerek Türkiye’ye saldırmakta ve gözünü karartmaktadır. Çünkü son B Olan Bağdat yolu kapatılınca çıldırdılar. Artık Türkiye’deki siyasal alanda yok olmak üzereler.

Bu planı gören Türk Devlet Aklı, Almanları oyun dışında tutmakta kararlı. Son 250 yıldır Türk devletine büyük zarar ve kayıp verdiren Almanlar ilk defa oyun dışına çıkarıldı elhamdülillah.

Allah (c.c.) bu oyunu bozan ve Almanlara büyük ders veren liderlerden razı olsun.

Selam ve Dua ile

Necati Yüzüak

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1855 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.