logo

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı

Başbakan ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçildi.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin resmi sonuçlarını açıkladı.

ysk cumhurbaskanligi secim sonuclari

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan % 51,79 oy alırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) çatı adayı Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu oyların % 38,44’ünü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Selahattin Demirtaş’ın oy oranı % 9,76 oldu.

ysk-turkiyenin-12-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan mazbata

Recep Tayyip Erdoğan 12. cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir” diyen Güven “Kesin sonuçlar ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiğine ilişkin mazbata, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e takdim edildi” açıklamasında bulundu.

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görevi 28 Ağustos’ta sona eriyor ve Erdoğan’ın bu tarihte görevi Gül’den devralması bekleniyor.

1280x720-9fa

Milli irade bir kez daha kazandı

Sonuçların netleşmesinin ardından Ankara’daki AKP Genel Merkezi’nin balkonunda bir konuşma yaptı. “Bugün bu seçimi kazanan sadece Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade bir kez daha kazanmıştır. Bugün şahsıma oy verenler kadar, şahsıma oy vermeyenlerde sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın ilk kez doğrudan halk tarafından seçilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranıyla kabul edilen anayasa değişikliği 12 Eylül darbesinin izlerini hatırlayın silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs’ın bir vesayet aracı olarak Türkiye’ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır.”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
2368 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.