logo

Türkiye’nin En İsrafsız İftarı Kağıthane’de Yapıldı

Türkiye’nin En İsrafsız İftarı Kağıthane’de Yapıldı

Türkiye’nin En İsrafsız İftarı Kağıthane Hasbahçe’de Yapıldı

Türkiye’nin En İsrafsız İftarı Hasbahçe'de Yapıldı

Selahattin Çam ve bir grup arkadaşının organize ettiği Türkiye’nin En İsrafsız İftarı 21 Haziran Salı Günü Hasbahçe Mesire Alanında yapıldı. İftara çok sayıda genç katıldı.

Her yıl yüz binlerce insanın açlıktan öldüğü, milyonlarca zengin ve kapitalist insanlarında onları sadece seyrettiği bu dönemde, böyle bir iftarın verilmesi örnek teşkil etti.

Türkiye’nin En İsrafsız İftarı Kağıthane'de Yapıldı

Kağıthane Hasbahçe Mesire Alanında, manevi havanın esintileriyle birlikte yapılan iftar, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İftar menüsünde 3 Hurma, Pide ve bir şişe Su vardı. Bu israfsız sofrada, gençlerin mutluluğu gözlerden okunurken herkes Allah’a şükrederek insanlığa mesaj verdi. Program ilahilerin okunması, akşam namazının kılınmasıyla son buldu.

İftarı organize eden Selahattin Çam, “Ramazan fakirin, aç olanın halinden anlamaktır. Lüks sofralarda israf edilen onlarca yemekle fakir fukaranın halinden anlayamayız. Amacımız buna dikkati çekmekti’’ dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak organizeyi yapan Selahattin Çam’a ve gençlere teşekkür ediyor. Bu iftarın Türkiye’ye ve Kağıthane’ye örnek olmasını ümit ediyoruz.

Türkiye’nin En İsrafsız İftarı Kağıthane Hasbahçe'de Yapıldı

Selahattin Çam Kimdir?

1990 İstanbul Şişli doğumlu olup aslen Sinopludur. İlkokulu Seyrantepe İlköğretim Okulu, Liseyi Seyrantepe Dr.Sadık Ahmet Lisesi’nde tamamlar. Lise hayatında birçok kulüp ve öğrenci temsilciliği görevini yürütür. Sırasıyla sınıf temsilciliği, okul temsilciliği ve Kağıthane Öğrenci Meclisi Başkanlığı görevini aktif bir şekilde yürütür. Çalışmaları doğrultusunda hep yeniliklere imza atan ÇAM çalışmanın, yenilenmenin her zaman gerekli olduğunu ve liderliğin önemini vurgular. Üniversite hayatına Sakarya Üniversitesi Peyzaj Tasarım Bölümüyle başlar. Üniversitede aktif olarak çalışmalar yaparak gençleri bir araya getirir ve yeni başarılara imza atar. Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümüyle eğitimini tamamlarken okumanın önemini vurgular. Gençlik üzerine çalışmalar yürütür ve gençlik meclislerini araştırır. Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisinde komisyon üyesi olarak çalışmalara başlar, sırasıyla komisyon başkanlığı ve ardından Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanlığını üstlenir. 2.5 yıl süren başkanlığı süresince birçok projeye ve ilke imza atar. Şuan bağımsız olarak sivil toplum, insani yardım kuruluşlarıyla aktif çalışmalarına devam etmektedir. Gençlerle sürekli diyalog halinde olan ÇAM, gençlerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1643 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.