logo

TÜRSAB’da Kan Değişimi, Başkan Firüz Bağlıkaya Oldu

TÜRSAB’da Kan Değişimi, Başkan Firüz Bağlıkaya Oldu

TÜRSAB’da Kan Değişimi, Başkan Firüz Bağlıkaya Oldu

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), 23.Olağan Genel Kurulu’nu 25 Şubat Pazar günü İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdi. Üç aday ile sandığa gidilen seçimde, oy çokluğu Firuz Bağlıkaya başkan seçildi.

İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan seçimde 22 yıl görev yapan Başaran Ulusoy’un başkanlığı bırakmasının ardından, Genel Kurul’da Firuz Bağlıkaya, Çetin Gürcün ve Emin Çakmak başkanlık için yarıştı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra divan heyeti oluşturuldu. Faaliyet raporu ve Mali Raporun ibrasından sonra adayların konuşmalarına geçildi. 

Genel kurulda konuşma yapan en iddialı Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya, yönetimi devraldıklarında gerekli yasal düzenlemeleri yaparak yeni seyahat acentesinin kuruluşunu zorlaştıracaklarını söyledi. Acente belgesinin devrine imkân vereceklerini aktaran Bağlıkaya, “Kaçak faaliyet gösteren seyahat acenteleriyle etkin mücadele vereceğiz” dedi. Küçük ve Orta Ölçekli Seyahat Acenteleri’nin teminatsız KGF destekli kredi almalarını sağlayacaklarını aktaran Bağlıkaya, “Acentelerin hak ve menfaatlerini koruyacağız. Projelerin hepsini birer birer gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Başaran Ulusoy döneminde Genel Sekreter olan Aday Çetin Gürcün’de, “Tecrübe ve istikrarla yola çıkıyoruz. Aramızda mevcut yönetimden 4-5 arkadaş var. Yeni takviyelerle taze kan kattık. Ekibin hem kaptanlığını, hem ağabeyliğini yapacağım. Ulusoy’dan edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle TÜRSAB’ı ileriye götüreceğiz” diye konuştu.

Diğer Aday Emin Çakmak ise seçim yarışı boyunca 81 il, 89 ilçe gezdiklerini belirtti. Çakmak, sektörün dağınık bir yapı içinde bulunduğunu, göreve geldiklerinde bir çatı örgütünün kurulması için çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede 3 bin 642 seçmen oy kullandı. 2.200 oy alan Firuz Bağlıkaya TÜRSAB Başkanlığını kazandı. Adaylardan Çetin Gürcün 1057 oy alırken, Emin Çakmak ise 357 oy aldı. 28 oy ise geçersiz sayıldı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya yaptığı teşekkür konuşmasında, “Kongreye katılan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bizleri bu göreve layık gördüğünüz ve bizlere güvendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Turizm sektörünün çatı örgütü olan TÜRSAB’ı hak ettiği yerlere getireceğiz. Bugün bir şeyi değiştirdik, yarın da her şeyi değiştireceğiz” dedi.

Bağlıkaya, “Değerli meslektaşlarım; iki yıldır, Anadolu’nun dört bir yanında Değişime olan inancını gösteren, bizleri destekleyen ve güç veren herkese bir kez daha teşekkür ederim. Bugün, yeniden Birlik olduğumuz ve kenetlendiğimiz bir gündür. Bugün, sandığın değişim diye haykırdığı gündür. Artık değişim başladı. Bize oy versin, vermesin; Genel Kurul’a katılarak oy kullanan tüm meslektaşlarıma, Divan Heyetine ve Emniyet güçlerimize bir kez daha teşekkür ediyor, seçime katılan diğer adayları ise centilmence tavırlarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin 23.Genel Kurulu, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Projeleri:

  • Yeni seyahat acentası kurulmasını engelleyeceğiz,
  • Şirkete bağlı olmadan belge devrinin önünü açacağız,
  • Kaçak faaliyet gösteren seyahat acentalarıyla mücadele edeceğiz,
  • Güçlü, etkin ve bağımsız BYK’lar oluşturacağız,
  • Seyahat acentaları, hava yolları karşısında vazgeçilmez ve güçlü bir hale gelecek,
  • TÜRSAB’ın elini, hac ve umre seyahat acentalarının cebinden çıkartacağız,
  • Tur ve transfer, seyahat acentalarının asli hizmetidir,
  • Komisyon düzenlenerek, haksız rekabetin önüne geçilecek,
  • Gençlerin önü açılacak, zinde bir sektör örgütü oluşturulacak,
  • TÜRSAB, üyelerinin menfaati dışında hiçbir faaliyetle uğraşmayacak,
  • Yeni seyahat acentası kurulmasını engelleyeceğiz,
  • Şirkete bağlı olmadan belge devrinin önünü açacağız,

Firuz Bağlıkaya Kimdir?

1957 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Firuz Bağlıkaya, Ankara Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, ardından da Yabancı Diller Yüksek Okulu İngilizce bölümünden mezun oldu. 1975 yılından sonra eğitimine Almanya’da Goethe Enstitüsü’nde devam etti. Eğitim hayatı süresince bir yandan da yurtiçi ve yurt dışında otelcilik mesleğini sürdürdü.

1982 yılında Ankara’da çeşitli seyahat acentelerinde çalıştı. Ardından 1994 yılında Dedeman Grubu bünyesindeki Detur International’da yönetici olarak görev aldı. Bağlıkaya, tur operatörlüğü faaliyetlerine Rusya (1995), Finlandiya (1998), Norveç (1999), İsveç (2000) ve son olarak da Danimarka’da (2012) başladı. 

Türkiye, Tunus ve Mısır destinasyonlarında pazar lideri oldu.

Günümüzde Detur International’ın kuzey ülkelerinden taşıdığı yıllık yolcu sayısı 150.000 kişiyi aşmıştır.

Detur, 2014 yılında Tunus’a en çok turist getirenlere verilen ve Tunus’un en büyük Turizm Ödülü olan Tunisien Award‘ı kazandı.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nda dış ilişkilerden sorumlu yönetim kurulu üyeliği de yapan Firuz Bağlıkaya, Türkiye ve Avrupa’da Dünya Basketbol Şampiyonası, Dünya Golf Şampiyonası, Final Four Avrupa Basketbol Şampiyonası gibi önemli uluslararası organizasyonlara imza attı.

2011-2014 yılları arasında TÜRSAB’da 2. Başkan olarak görev yapmıştır.

TÜRSAB 23. Olağan Genel Kurulu’nda TÜRSAB Başkanı seçilmiştir.

Hasbahçe Gazetesi olarak Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) seçimlerini kazanan Firuz Bağlıkaya ve ekibine yeni dönemde başarılar dileriz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5663 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.