logo

Usta Öykücü Osman Koca’nın “SÖZ CANGILI” İlk Deneme Kitabı Çıktı!

Usta Öykücü Osman Koca’nın “SÖZ CANGILI” İlk Deneme Kitabı Çıktı!

Usta Öykücü Osman Koca’nın “SÖZ CANGILI” İlk Deneme Kitabı Çıktı!

Roman ve öykü yazarı, çevirmen Osman Koca’nın “SÖZ CANGILI” Deneme Kitabı Beyan Yayınları’ndan çıktı.

“SÖZ CANGILI” deneme kitabı ilk olarak 11-19 Şubat tarihlerinde 3.Üsküdar Kitap Fuarı’nda daha sonra da 24 Şubat-5 Mart 2017 tarihlerinde 4. CNR Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okuyucusuyla buluştu.

Roman ve öykü yazarı, çevirmen Osman Koca, 15 Şubat Çarşamba günü Saat:11.00’da 3.Üsküdar Kitap Fuarında ve 02 Mart 2017 Perşembe günü Saat:11-13 arası 4. CNR Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, Beyan Yayınları standında imza günü düzenledi.

Kitabı hakkında görüş aldığımız Yazar Osman Koca, “Hayatımızın her anısı, yazmak ile yazgılanmak arasında mekik dokuyor. Yazmak, Türkçede inanç menşeli bir eylem. Kader ile doğrudan ilintili. Alın yazısı örneğin. Her Müslümanın duygu ve düşünce boyutunda yazı ile yazgıya tahvil edilen anıları, anekdotları mutlaka vardır. Kimi bunları notalarla, kimi fırçasıyla, kimi sözcüklerle, kimi bizzat eylemleriyle gösterirken; çok insan içinde yaşar ve yaşatır bu olguları. Bizim inancımızda yazgı’lanmak aynı zamanda şeksiz ve şüphesiz teslimiyeti ifade eder. Bağlanışı, kabul edişi, onamayı. Bu nedenle yazı ile yazgı’ya; yazgı ile yazı’ya da sevdalanmışızdır. “Söz Cangılı” bu bağlamda ortaya çıkan bir eser. Estetik kaygıdan ziyade tezli ve tematik yanları ağır basıyor. Biz Müslümanız. Tarihin bize verdiği mesuliyet duygusu var. Misyonumuz ve vizyonumuz da bu ölçekte şekilleniyor. Yazdığımız öykü ve romanlarda da vardı bunlar. Ama doğrudan, direkt değildi. Deneme metinlerine girince bu hakikat ayan beyan ortaya çıktı. Söz Cangılı’nda da durum bu. Yoksa 28 Şubat süreci, 376’lar 267’ler kimin hatrından çıkabilir? Zulmün daniskasını yaşadık. Bizzat ben de mağdurlardan biriydim. Bunları yazdık kalemimiz el verdiğince. Sanatçının siyaset ile kendisini bozmaması gerekir. Lakin gerektiği yerde de kalemindeki mürekkebi akıtabilmeli. Biz, zor dönemlerde kalem başında olmaktan çok, meydanlarda idik. Gün oldu devran döndü, kalemi elimize, kâğıdı önümüze aldık. Kâğıdın kokusuna, kalemin mürekkebine hasret kalamayız. Genel anlamda şunu ifade etmek istiyoruz ki; sanatçı ile siyaset arasındaki ilişki gece ile gündüz arasındaki döngüye benzer. Ne tümüyle birbirlerinden ayrılabilir, ne de tamamen birleşebilir” dedi.

Kitaptan bir bölüm:

Biliyorlar her şeyi.. Ve her şeyi bilmenin kıvancıyla gönencini kuşanarak, çile yüklü yolları gül bahçelerine çevirmekte artık çok ustalar.. Günahın en mat dokunuşları bile geçmiyor yanlarından, gözyaşlarında hüznün damlacıkları değil, tersine kevserin şarabı saklı..

Her biri ahlak abidesi, her birinde onurlu insanın isyanı.. Cahillerin simgelerine, eblehlerin bez parçalarına inat; güneşi bile dokundurmuyorlar mahrem tellerine.. İnanıyorlar; inançsızların alayını küplere bindire bindire.. Üzülmüyorlar; büyük mükafatın bilinci içinde.. Gevşemiyorlar; en muzaffer tutkulara açılan düşlerinde bile..

Bilgi için:
Söz Cangılı, Osman Koca

Beyan Yayınları, 2017
http://www.beyanyayinlari.com/kitap/soz-cangili-osman-koca-9789754737189

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
2144 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.