logo

Ustaların İzindeyiz…

Ustaların İzindeyiz…

Ustaların İzindeyiz…

Edebiyat Mevsimi Özel Ödülleri

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin düzenlediği ve “Ustaların İzinde” temasıyla gerçekleşen 5. Edebiyat Festivali, “Edebiyat Mevsimi Özel Ödülleri”nin sahiplerini bulmasıyla sona erdi.

Kızlarağası Medresesi’ndeki törende konuşan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Edebiyat Mevsimi’nde bu yıl Türk kültür ve edebiyatına büyük hizmetleri geçmiş, bir neslin yetişmesinde önemli gayretleri olan Necip Fazıl, Nurettin Topçu, Cemil Meriç, Sezai Karakoç ve Nuri Pakdil’i 6 gün boyunca 100’e yakın şair, yazar ve akademisyenle derinlemesine tartıştıklarını söyledi.

huseyin akın

TYB İstanbul şubesinde Nurettin Topçu’nun konuşulduğu akşam Şair-Yazar Hüseyin Akın, büyük düşünür ve hareket adamı Nurettin Topçu’nun kadr-u kıymetinin bilinmediğinden. Maarif Davası adlı kitabının bugünkü eğitim meselelerine ışık tutucu olmasına rağmen ilgililerin görmezden geldiğinden, Nurettin Topçu’nun herhengi bir siyasal gruba yerleştirilmeyecek denli evrensel görüşlü bir adam olduğundan. Kuru kalabalıkları, popülizmi değil şahsiyetçiliği vurguladığından, sosyal adaletçi olduğundan, sosyalizmin marksist terminaolojinin tekelinde olmayıp filolojik anlamıyla İslamın ruhunda bulunduğundan, sanayi medeniyetine karşı tek başına mücadele ettiğinden, islamın yanlış algılanıp yaşandığına dair özeleştiriler yaptığından, gerektiğinde imamları da eleştirdiğinden bahsetti.

edebiyat-odulu 1450225_591849147530832_314296744_n

Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri, bu sene beş büyük usta üzerine çalışmaları olan, onların yeni kuşaklar tarafından tanınması için özel hizmetleri bulunan isimlere verildi. Törende, Sezai Karakoç Ödülü’nü Yediiklim dergisinden Ali Haydar Haksal, Necip Fazıl Kısakürek Ödülü’nü geçtiğimiz aylarda vefat eden Türk edebiyatının usta kalemlerinden Mustafa Miyasoğlu adına oğlu Eren Miyasoğlu, Nuri Pakdil Ödülü’nü Hüseyin Su adına Cemal Şakar, Nurettin Topçu Ödülü’nü Prof. Dr.İsmail Kara ve Cemil Meriç Ödülü’nü Halil Açıkgöz alırken Cemil  Meriç’in kızı Ümit Meriç’e şükran beratı verildi.

ustaların izindeyiz

Festivalde özellikle gençlerin gösterdiği yoğun ilgi heyecanımızı, geleceğe dair ümidimizi ve gençlerin müthiş ilgisinden büyük memnuniyet duyduğumuzu Hasbahçe Gazetesi olarak dile getirmek isteriz. 

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1573 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.