logo

UYGAD Şanlıurfa Temsilciliğinin Bu Haftaki Konuğu Sabri Sorguç Oldu

UYGAD Şanlıurfa Temsilciliğinin Bu Haftaki Konuğu Sabri Sorguç Oldu

UYGAD Şanlıurfa Temsilciliğinin Bu Haftaki Konuğu Sabri Sorguç Oldu

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Güneydoğu Bölge ve Şanlıurfa Temsilciliği tarafından her hafta düzenlenen Cumartesi Sohbetleri bu haftaki konuğu 40 yıllık eğitim geçmişine sahip ve Şanlıurfa’da birçok önemli kişilerin öğretmenliğini yapan Eğitimci Sabri Sorguç oldu. 

Eğitimci Sabri Sorguç sohbetinde şunları söyledi; “İstanbul Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldum. Çok önemli hocalardan ders aldım. Üniversite hayatımız çok disiplinli geçti. Hocalarımız bizlere bey ve hanım diye hitap ederlerdi. 1966 yılında Urfa Lisesinde göreve başladım. İdealim olan mesleğimi yapmaya başladım ve mesleğimi kırk yıl sürdürdüm. Çok önemli anılarım oldu, öğrencilerim her zaman bana karşı çok saygılı oldular. Söz dinleyen bir nesil vardı. Fakat şu anda o nesilden eser yok. Maalesef devir söz dinlemeyen, yeni nesil insanlarla dolmaya başladı” dedi.

Sorguç, “şimdiki öğrencilere bazı tavsiyelerim olacak; öncelikle manevi değerlerinize sahip çıkın, branşınız ne olursa olsun branşınızda en iyi olun, arayan değil aranan olun ve en önemlisi insan olun” dedi.

Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Güneydoğu Bölge ve Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Sıtkı Aloğlu, “Şanlıurfa’da eğitim denince akla belirli sayıda eğitimcilerin gelir ve bu eğitimciler arasında önemli bir yere sahip olan Sabri Sorguç’tur. Sohbetimize katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Yüce Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” dedi.

Sohbet sonunda UYGAD Güneydoğu Bölge ve Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Sıtkı Aloğlu, Eğitimci Sabri Sorguç’a teşekkür plaketi verdi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » »
1404 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.