logo

Vatan Büyük Sevda

Vatan Büyük Sevda

Vatan Büyük Sevda

Vatan Büyük Sevda

80 yaşından biraz yukarıda Ali Şükrü Amca…

Dün ailece memleketimize geldik. Uzun bir yolculuk. Yapılan hizmetleri yerinde müşahede etme ve bu eserleri yapanlara dua  etme şeklinde ilerledi yolculuğumuz.

Annemizin babamızın elinden öptük. Akşam olunca rahmetli Ali Şükrü Amcanın evine gittik. Rahmetli diyorum çünkü o bu sabah, sabaha karşı vefat etti. Evlerimiz karşılıklı, ilk biz koştuk. Dün ve bugün arasındaki tek fark artık o yok. Bu satırları vefatından bir saat sonra yazıyorum.

Köyde bir rüzgâr esiyor en sertinden…

Aslında 15 Temmuz üzerine yazmıştım ve demiştim ki: Size bunları yapmanızı söyleyen hangi din? Hadi sizin hoca dediğiniz o kişiden onun dinini öğrendiğiniz ve robotlaşıp aklınızı kullanmayı bıraktığınızı, biz uzun yıllardır biliyoruz da. Siz bu kadar zulmü masum insanları şehit etme hakkını nereden aldınız?

Sızma taktiklerini, hırsızlık merkezli hayat sınavı üzerine yaptığınız o sinsi planları… Hakikatten Ya! Hangi dinden emir alarak yapıyorsunuz? Bir memleketin yönetimine el koymak nedir ya? Biz sizi seçmedik ki. Kimsiniz siz? Ne hakla?

Siz Nene Hatun’u duymadınız mı? Hani kamyonu doldurup direksiyona geçen ve sahaya koşan çarşaflı Şerife Teyzem’i. Bir gece haberi alır almaz tankın üstüne çıkan Seyit Onbaşı mazide mi kaldı zannettiniz?

Bu ülkenin başkomutanını biz seçtik, millet seçti. Demokrasi, sandıktan çıkan sonuca saygı duymaktır, bunu öğrenemediniz on yıllardır…

Akşam namazından sonra Ali Şükrü Amca’yı ziyaret ettik. Yüzünde mutlu bir ifade vardı. Zafer kazanmış komutan gibi dimdikti. “Oğlum size bir şey söyleyeyim” dedi. “Biz millet olarak kenetlenirsek, bize hiç kimse bir şey yapamaz. Ne FETÖ’sü ne PKK’sı, ne iç ne de dış düşmanlar.”

Kenetlenmek, tıpkı geçen hafta yaptığımız gibi Millet olmak için ilk şart!

Bu cümlenin değeri benim için milyonlarca kez arttı. Belki çok defalar duymuştum. Fakat bu sabah karşısına geçip kollarını kaldırıp atletini çıkarırken karşımda duran KENETLENMİŞ ağzına o güzel yüzüne bakarken gözlerimden akan yaşları silerken kulağıma sanki yeniden fısıldıyordu.

Bu topraklar Sultan Alpaslan’dan beri gecenin bir yarısı kalkıp ellerini açıp dua eden Anadolu nineleri ve dedelerinin gayretleriyle hep ayakta kaldı ve kalacak.

Hangi çılgın (bizim oraların deyimiyle (zaar) da) ona yan yan bakacak vallahi şaşarız.

Allah vatanımızı, bayrağımızı, dinimizi, milletimizi korusun.

Vatan büyük sevda, yine yeniden bir daha anladık.

Vatanımız için canımız feda.

Allah’a emanet olunuz.

Serdar Çil

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1631 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.