logo

Vefatının 100.Yılında Abdülhamid Han’ı Rahmetle Anıyoruz

Vefatının 100.Yılında Abdülhamid Han’ı Rahmetle Anıyoruz

Abdülhamid Han’ın vefatının 100.Yılında Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, “Abdülhamid Han 100. Yıl Anma Sergisi”ni tarih ve sanatseverlerle buluşturdu.

Selçuklu’dan Cumhuriyet dönemine uzanan geniş yelpazede eserlerin yer aldığı Kağıthane Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi’nde gerçekleşen sergiye İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Başkan Yardımcısı Şaban Demirel ile eğitim, sanat ve basın camiasından birçok önemli isim katıldı.

Açılış etkinliğinde konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türk tarihinde utanılacak şeylerin yer almadığına işaret ederek; “Bu millet gittiği yere adalet, hakkaniyet, düzen ve barış götürmeye kendini adamıştır. Çünkü beklenti dünyevi değildir çoğu zaman. Beklenti daha çok maveradır, ötelerin ötesindedir ve uhrevidir. Onun için bildiğimiz emperyal düşünce, Osmanlı’da da Selçuklu’da da daha önceki tarihlerimizde de bizim milletlerimizde yer bulmamıştır” diye konuştu.

Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi kurucusu Nejat Çuhadaroğlu, “Özellikle 2. Abdülhamid Han’ın şahsına ait birçok eser müze envanterinde yer alıyor. Sanırım şu ana kadar 2.Abdülhamid’le ilgili yapılan en geniş kapsamlı sergi bu. Çünkü bir ay saürecek bu sergi alanında 500’e yakın eser sergileniyor. Abdülhamid Han 34 yaşında 34. padişah olarak 33 sene bu ülkenin en önemli, en kritik dönemine imza atmış, padişahlık yapmış biri olarak çok önemli bir kişi. O açıdan tarihe olan ilgi ve alakanın artırılması ve geçmişimizi, tarihimizi çok daha iyi öğrenip anlayabilmemiz için böyle bir sergi açma kararı aldık” dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise Sultan Abdülhamid’in mükemmel bir siyasi deha olduğu belirterek; “Osmanlı Devleti’nin çöküşünü otuz üç sene geciktiren ve eğitim, kültür, sanat, mimarî, askerî teşkilat, bilim ve teknoloji sahalarında yaptığı yenilik ve hizmetlerle, devlet ve millete şeref ve itibar kazandıran Abdülhamid Han’ın bu sergiyle daha yakından tanınacağına inanıyorum” dedi.

Pazartesi hariç her gün açık olan sergi ve müzeyi 17 Mart’a kadar ailece ziyaret edilebilirsiniz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1341 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.