logo

Vefatının 35.Yıldönümünde Gönül Sultanı Mehmed Zahid Koktu Hazretlerini Rahmetle Anıyoruz

Vefatının 35.Yıldönümünde Gönül Sultanı Mehmed Zahid Koktu Hazretlerini Rahmetle Anıyoruz

Vefatının 35.Yıldönümünde Gönül Sultanı Mehmed Zahid Koktu Hazretlerini Rahmetle Anıyoruz

Bir Gönül Sultanı Mehmed Zahid Koktu

İskender Paşa Camii’nde uzun yıllar boyunca birçok kesimden on binlerce insanı irşad eden Zahid Kotku Hazretleri, yazılı pek çok eserinin yanında yetiştirdiği insanlarla öne çıktı. Zahid Kotku Hazretleri, başta Mahmud Es’ad Coşan, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Korkut Özal, Cevat Ayhan ve Mehmet Güney gibi isimlerin hocası olarak biliniyor.

Bugün bir iman ve tefekkür iflası, bir gönül cılızlığının ızdırabı içinde kıvranan insanlık, kendisini “Tevhid” in doyumsuz lezzetine çağıran, ismet ve irfan çizgisine da’vet eden mürşidlere muhtaçtır. Toplumlar şuurlarıyla olmasa bile şuur altlarıyla, kendilerini benzetmek istedikleri kurtarıcı kahramanlar ararlar. Bulmazlarsa sahtesine tutunur, onun ardından gider, ona benzemeğe çalışır, kurtulma ümidi ile büsbütün karanlığa sürüklenirler.

Yaratılış gayesinden habersiz insanı, öylece atıl ve gafil bir vaziyette bırakmanın topluma karşı işlenen en büyük cinayet olduğu inancı ile hareket eden, bir tek soluğunu boşa geçirmeksizin başkalarının irşadı için kendilerini hiçe sayan bu yüce terbiyeciler, beşeri za’aflarının kulu olma ibtidailiğinden sıyrılan, aşk ve tasavvuf ahlakını yüksek voltajlı bir akım gibi topluma aktaran üstün şahsiyetlerdir. Bunlar, dün cemiyet için ne kadar mühim ise, bugünkü insanlar için belki daha da gereklidir.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
936 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.