logo

Yaşam Beceri Atölyeleri Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyor

Yaşam Beceri Atölyeleri Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyor

Yaşam Beceri Atölyeleri

Geleceğin Mühendislerini Yetiştiriyor

Kağıthane Belediyesi çocukları geleceğe hazırlamak ve Türkiye’yi modern çağın ilerisine taşımak adına ilçedeki yaşam beceri atölyelerinde öğrencilere kod yazmayı ve robot tasarımı-programlamayı alanında uzman eğitmenler eşliğinde öğretiyor.

Kağıthane Halk Eğitim Merkezi ile Kağıthane Belediyesinin işbirliği ile Yaşam Beceri Atölyelerindeki öğretmen ihtiyacı karşılanmaktadır. Kursiyerleri Kağıthane Belediyesi, öğretmenleri ise Halk Eğitim Merkezi karşılamaktadır.

Kağıthane Belediyesi’nin çocukların kendilerini geliştirmesi için kurduğu yaşam beceri atölyeleri geleceğin mühendislerini yetiştiriyor. Bugün insanların yaptığı birçok işi yakın gelecekte robotlar yapacak. Bilim ve teknolojinin dünyada hızla ilerlemesi sonucu artık sanayide, endüstride, tarımda, hizmet sektöründe insanların yerini robotlar alacak.

Her yıl bahar-kış-yaz dönemlerinde olmak üzere 3 dönem hizmet veren yaşam beceri atölyelerinde ücretsiz eğitim alan çocuklar, problem çözme ve yaratıcı düşünme yönlerini geliştirirken, bilgi ve potansiyellerini yaşama en etkin biçimde aktarma becerisi kazandı. Harmantepe Yaşam Beceri Atölyesi Robot Sınıfı öğrencileri mühendisliğin ilk adımlarını bu atölyede atmaya başladı. Eğitimler sömestrde da devam etti. Geliştirdikleri robotlarla motive olan çocuklar mesleklerine şimdiden karar verdi. Oyun çağındaki çocuklar atölyelerde robot yaparak hem eğleniyor hem de sosyalleşerek geleceğe hazırlanıyorlar.

Çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, atölyenin çocuklar üzerindeki olumlu etkisini “Çocukların sokakta değil bu atölyelerde büyümesini istiyoruz. Çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıyoruz. Elektrik, elektronik, mekatronik ve tasarım bilgilerini ve yeteneklerini gün yüzüne çıkarıyoruz. Çocuklara geleceğin dili olan kodlamayı 12-13 yaşında öğretiyoruz. Burası çocukların lise ve üniversite hayatına ön hazırlık oluyor. Ülkemize de yardımcı oluyoruz. Geleceğin mühendislerinin ilk adımlarını bu atölyede atıyoruz” sözleriyle anlattı.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1287 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.