logo

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Elele

Yaşanabilir Bir Dünya İçin Elele

Dünyanın en çok ekmek tüketen ve en çok çöpe atan ülkesiyiz

Prof. Dr. Orhan Kural

Kağıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği öğrencilerin çevre bilincini desteklemek için “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Elele” konulu eğitim semineri Gültepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde gerçekleşti.

Prof. Dr. Orhan Kural sunduğu eğitim seminerinde çevre kirliliği, hazır gıda, savurganlık gibi konular ele alınırken yılbaşı, doğum günü kutlamaları, sevgililer günü ve anneler günü gibi uygulamaların tüketimi arttırdığı ifade edildi. Kural, “Parlak ve göz alıcı ambalajlı hediyeler alınıyor. Süslemeler ve organizasyonların maddi bir karşılığı var. Batının özel gün olarak adlandırdığı ve tüketime yönelik uygulamaların harcamalarıyla Afrika’daki tüm açlar doyurulurdu” dedi.

Seminerde gençlere örneklerle iktisat ve kanaat bilincini geliştirmenin yollarını anlatan Kural, “Zaman değerlendirilmek içindir” ve ”Hayat anılardan ibarettir” dedi.

Gültepe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 6egt

Her gün çöpe atılan ekmeklere değinen Kural, “Ekmek kutsaldır. Annem bana küçükken, tabağında yemek bırakma derdi. Dünyanın en çok ekmek tüketen ve en çok çöpe atan ülkesiyiz. Ben hayatım boyunca tabağımda hiç yemek bırakmadım. Siz de öyle yapın” diyerek öğrencilere öğüt verdi.

Çevre korumaya yönelik bilgiler veren Kural, geri dönüşüm, sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir yaşam hakkında bilgi verdi.

Kural, program sonunda gençlerden kötü alışkanlıklarını bırakacaklarına dair söz aldı.

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1511 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.