logo

Yasin Börü Davası Ümmetin Davasıdır

Yasin Börü Davası Ümmetin Davasıdır

Yasin Börü Davası Ümmetin Davasıdır

Yasin Börü'nün Adı, Okuduğu Liseye Verilsin

MAKDER, 18 Nisan Pazartesi Günü Saat:10.00’da, Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını katleden canilerin yargılandığı davaya müdahil olmak için Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda yer aldı ve adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Yasin Börü Davası Ümmetin Davasıdır

Marmara İlim Fikir ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Akgül, “Yasin Börü kardeşimiz öncelikle biz Müslümanlar için onur ve şahsiyet meselesidir. Müslüman STK’lar Yasin Börü’nün davasına önem vermeli. Yasin Börü olayı aslında sadece orda basit bir olay değil. Aslında PKK’nın ne kadar azgınlaştığını ve yoldan çıktığını gösteren bir olay meydana geldi. Şehit Yasin Börü aslında bu ümmetin Hz. Hüseyin’idir. Bu sadece normal bir şehit edilme olayı değil, bu öyle bir vahşet ki 16 yaşındaki bir kardeşimiz İslami çalışmaları yaptığı için katledildi. Çünkü oradaki PKK sempatizanları, Yasin Börü gibi kardeşlerimizin bu faaliyetlerine karşı duruyorlar. Çünkü bu çalışmalar ile kendi yaptıkları çalışmaları elden gidecek diyorlar. Batıdaki STK’lar bu olayı takip etsinler. Bu olay sadece HÜDAPAR eksenli değildir. Bu dava ümmetin davasıdır” dedi.

Diyarbakır’da, 6-7 Ekim 2014’te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen izinsiz gösterilerde Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un kurban eti dağıtırken öldürülmesiyle ilgili 17’si tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verilerek ertelendi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1172 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.