logo

Tasavvuf Vaktin kıymetini bilmektir

Tasavvuf Vaktin kıymetini bilmektir

Tasavvuf Vaktin kıymetini bilmektir

Yazar Rahim Er

Yazar Rahim Er, Kağıthane Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği söyleşilerde gençlerle buluştu. Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi’nin Hasbahçe’de kurduğu alanda gençlerle buluşan Er, “Sevgili Peygamberim” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yaklaşık 30 senede büyük bir dikkat ve akıcı bir üslupla kaleme aldığı eseri  “Sevgili Peygamberim Siyer-i Nebi” kitabı etrafında gerçekleşen söyleşide Er, gençlere peygamberimizin rehberliğinde hayatlarını yaşamaları tavsiyesinde bulundu.

Rahim Er Kağıthane

Gençleri,  başarılı ve mutlu olmak istiyorlarsa peygamberimizin yolundan ayrılmamaları gerektiği konusunda ikaz eden Er, “İnsanların hidayete kavuşmaları, huzura ermeleri veya huzurlarının artması; ancak ve yalnız kâinatın onun hatırına yaratıldığı Sevgili Peygamberimize benzemesiyle mümkündür. Onun ahlakıyla ahlâklanmak, onun sabrıyla sabırlanmak, onun hoş görüsüyle görebilmek, onun tevekkülü ile tevekküllenmek, yani peygamberimize benzeyebilmek. Çünkü İslamiyet, onun bütün söz ve fiil davranış bütünlüğünün içindedir” dedi.

Gençlere zamanlarını verimli geçirmelerini hem kendileri hem de vatanları için çok çalışmaları gerektiğini hatırlatan Er, “Tasavvufun 700’e yakın tarifi yapılmış. Abdülhakîm Arvasî hazretleri de  “Tasavvuf Vaktin kıymetini bilmektir” diye buyuruyor.  Kendinizi geliştirin ve bu ülke için elinizi taşın altına koyun. Unutmayın ki sizin başarılı olmanız hem ailenize huzur hem vatanınıza başarı getirir” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1326 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.