logo

Yeni Maslak Kağıthane Olacak

Yeni Maslak Kağıthane Olacak

Yeni Maslak Kağıthane Olacak

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orkun Beyaz ile projelerini ve kentsel dönüşümü konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1988 İstanbul doğumluyum. Aslen Gümüşhaneliyim. Fakat ailemiz yarım asrı aşkın süredir İstanbul’da ikamet etmektedir. 2012 Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. Üniversite hayatım süresince yarı zamanlı olarak, üniversite ve askerlik görevimden sonra da tam zamanlı olarak 43 yıldır faaliyet gösteren aile şirketimiz Beyaz İnşaat A.Ş’de Finansal Direktör ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Firmamız bu güne kadar 4000’in üzerinde konut, 600’ün üzerinde ticari alan ve 3 Alışveriş Merkezi projelerini başarıyla tamamlamıştır.

Kağıthane’deki projelerinizden bahseder misiniz?

Kağıthane’de yer alan Beyazhane projemiz bölgede 10 yıl aradan sonra inşa ettiğimiz ilk proje oldu ve Sultan Selim Mahallesi’ne çok farklı bir hava kazandırdı. Şu anda ince işler aşamasında ve Mayıs ayında binamızı, dairelerimizi teslim etmeyi planlıyoruz. Beyazhane, özellikle sosyal tesis ve otoparkları açısından emsallerine göre çok daha güçlü bir proje oldu. Bu bölgede yeni projeler oluşturmak hedeflerimiz arasında.

2017 yılı hedefleriniz nelerdir?

2017 yılında istikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmeyi amaçlıyoruz. Bitme aşamasında olan 2 Residence ve 1 ticari projemiz var. Mayıs ayında bunları teslim etmeyi düşünüyoruz. Devamında Florya’da, Gaziosmanpaşa’da ve Topkapı’da 3 ayrı projeye başlayıp 18 ila 24 ay içinde tamamlayıp teslim etmeyi amaçlıyoruz. Firma olarak başta Topkapı olmak üzere, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane gibi değerli ilçelerimize kentsel dönüşüm ivmesini kazandırarak İstanbul’un gelişmesine katkı sağlamayı planlıyoruz. 2017 ve ilerleyen yıllarda; Kentsel dönüşümde öncülük yapmaya devam etmek ve özellikle Kağıthane gibi gelişme potansiyeli ve yoğunluğu çok yüksek olan ilçelerimizde katma değer oluşturmayı ve memleketimize katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Kentsel Dönüşüm hakkında ne düşünüyorsunuz?

Kentsel Dönüşüm, sadece eski bir binanın yıkılıp yerine yeni bir bina inşa etmek anlamına gelmiyor. Kağıthane’de çok ciddi bir nüfus yoğunluğu olduğundan projeler, civara uygun olarak inşa edilmeli. Örnek verecek olursak Beyazhane projemiz ile sadece 12 adanın birleşip tek kütle bir bina içerisine sıkıştırılmasından ziyade insanlara ferah, kullanışlı, teknolojik, çevre dostu ve dayanıklı yaşam alanları oluşturmayı amaçladık. Bu bölgede kentsel dönüşüm ile ilgili en önemli konu otopark konusudur. Özellikle Kağıthane Belediyesi’nin bu konuda değerli çalışmaları var ve bölgenin otopark sıkıntısını azaltıyor. İlerleyen yıllarda Kağıthane’nin daha modern ve planlı olarak değerlendirilmiş bir ilçeye dönüşeceğine canı gönülden inanıyorum, bu konuda çalışmaların devam ettiğini görmek bölge halkını sevindiriyor.

Kağıthane sizin objektifinizden nasıl görünüyor?

Kağıthane, İstanbul’un en alışılmış ve eski yerleşim alanlarından birisi. Cendere ile Büyükdere Caddesi arası çok önemli bir bölgeyi oluşturuyor. Özellikle Büyükdere Caddesi’ne cephe olan semtler çok büyük önem arz ediyor. Daha önce de bahsettiğim gibi Kağıthane’nin ilerleyen yıllarda gittikçe değer kazanacağına ve inşa edilecek projeler ve hizmetler ile şu an olduğundan bile daha güçlü bir ilçe haline geleceğini düşünüyorum.

Dünyada Türk inşaat firmalarının yeri nerededir?

Yaklaşık 25 ülkeye turistik seyahatler düzenleyen biri olarak Türk İnşaat firmalarının inşa ettiği projelerin hızı, dayanıklılığı ve kalitesi dünya standartlarını rahatlıkla yakalıyor. Özellikle işçilik ve ustalık konularında dünya sıralamasında çok yüksek bir konuma sahibiz ve bu başarımızı devam ettirmemiz gerekiyor. Özellikle Rusya’da Türk firmalarımızın çok değerli ve başarılı projelerini inceleme fırsatı buldum ve gurur duydum.

İnşaat sektörünün sıkıntıları nelerdir?

İnşaat sektörünün geleceği ülkemiz ve milletimiz açısından son derece parlak. Bana göre tek sıkıntı yurtdışındaki yatırımcılar için yeterli tanıtım yapılamaması ve dikkatlerin buradaki ticari imkânlara çekilememesidir. Firma olarak yurtdışında yapılan fuarlara ve tanıtımlara katılarak hem ülkemizi hem de ülkemizdeki ticari kazançları tanıtmayı amaçlıyoruz. Yaşadığımız olaylardan dolayı yatırımcılar olumsuz yönde etkilense dahi Türkiye, her zaman yatırımcılar için çok ciddi ve kazançlı bir pazar. Yabancılara satışın ülkemize ekonomik olarak sağlayacağı döviz yatırımları ile para birimimiz kuvvetlenecektir. Bizler de bunun önünü açmak ve ekonomimizi kuvvetlendirmek için çalışmalar yapıyoruz.

Doların artışı inşaat sektörünü nasıl etkiler?

Belli bir kesim doların artışını sektörün yavaşlaması olarak anlamlandırıyor fakat ben böyle düşünmüyorum. Bizim inşaatlarımızda yaptığımız maliyetlerin çok büyük bir kısmı yerli üretim ve doların artışı bizleri olumsuz yönde etkilemiyor. Zaten çok uzun yıllardır Türk Lirası ile satış yapıyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanı’mızın çağrısından sonra vatandaşımızın milli duygular ile dövizlerini bozdurarak Türk Lirası’na çevirmesi ve bunu gayrimenkul sektöründe değerlendirmesi ticaret dünyamız açısından çok önemli oldu. Bizler gibi ülkesine değer veren insanların bu dönemde taşın altına elini koyarak üretim, yatırım yapmaya devam etmesi ve özellikle yerli ürünlerin tüketimine devam etmesi gerekiyor.

2017’de ev fiyatlarının artış oranı nasıl olur?

Bu sene önceki yıllara benzer bir artış beklemiyoruz. Konut fiyatları tamamen ekonomimizle alakalıdır. Firma olarak herhangi bir zam planımız yok. Gayrimenkul olduğu yerde değerlenmeye devam edecektir. Bu sene m2 birim fiyatlarında %5 oranında bir artış olacaktır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Yerli ürün üretimine ve tüketimine teşvik etmeyi aile ve birey olarak her zaman desteklemişizdir. Her zaman ülkemizdeki devlet büyüklerimize, iş adamlarına, işçilere, emekçilere, milletimize saygı ve sevgi ile yaklaşmamızı ve cennet vatanımızın kıymetini bilmemiz gerektiğine dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’de o kadar güzel değerlerimiz, ürünlerimiz, gelenek ve göreneklerimiz var ki, yeter ki hakkıyla sahip çıkalım.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3374 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.