logo

Yeni Türkiye Kazandı

Yeni Türkiye Kazandı

Yeni Türkiye Kazandı

Yeni Türkiye Kazandı

Sağduyu Kazandı

Türk Milleti, kendini uçuruma sürükleyecek koalisyonlara, güçsüz hükümet modellerine, istikrarsızlığa, huzursuzluğa hayır dedi. Bir partiyi tek başına iktidara getirdi. Türk Milleti ne kadar sağduyulu bir millet olduğunu gösterdi.

Paralel Hainler Kaybetti

Bu seçimde asıl kazanan 2023’ü hedefleyen Türkiye oldu. Kaybedenleri ise; paralel ihanet çeteleri, kriz tüccarları, uluslararası lobiler ve terör destekçileriydi. 1 Kasım seçimlerinde HDP ve MHP’nin aldığı oy oranı kimlik siyasetinin de kaybettiği sonucunu ortaya çıkardı.

Secmen istikrar dedi
Seçmen “İstikrar” dedi

“3 Kasım 2002 seçimlerinde 12 yıllık koalisyonlar dönemine son veren AK Parti, yine bir Kasım ayında destan yazdı. Her iki vatandaştan birinin oyunu alarak tek başına iktidar oldu”

Genel Seçim sonuçlarına göre AK Parti % 49,49 oy oranı ile birinci parti olarak tek başına iktidar oldu. Seçim sonuçlarından çıkan diğer önemli sonuç ise MHP’nin, HDP’den oy oranı olarak fazla almasına rağmen, çıkardığı milletvekili sayısı açısından HDP’nin ardından TBMM’de temsil edilen 4. parti oldu.

“MHP’nin Kalesi” olarak bilinen ve partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin memleketi Osmaniye’de AK Parti 1. parti çıktı. Ardahan haricinde Türkiye genelinde en çok oy kaybeden parti olan MHP de Kilis’te yüzde 16,82, Iğdır’da yüzde 13,02, Bilecik’te 11,50, Bayburt’ta yüzde 10,73 ve Artin’de yüzde 9,08 oranında düşüş yaşadı.

CHP ise 41 şehirde oy oranlarını düşürdü. CHP’nin kalesi olarak görünen Eskişehir 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye geçti. CHP’nin en çok oy kaybettiği il % 5,12 ile Bolu oldu. CHP’nin oy artırdığı iller ise sırasıyla % 7,30 ile Ardahan, % 5,39 ile Kırklareli, % 5,20 ile Bilecik, % 4,54 ile Kilis ve % 4,52 ile Kars oldu. 

HDP’nin oyları tüm illerde düştü. HDP Bingöl’de yüzde 13,32, Ağrı’da yüzde 12,94, Kars’ta yüzde 12,24, Bitlis’te yüzde 12,11 ve Van’da yüzde 11,52 oranında oy kaybetti.

AK Parti’nin oy rekoru kırdığı şehirler

1 Kasım seçimlerinde bazı illerde AK Parti çok yüksek oy oranına ulaştı. Rize % 75, Konya % 74, Kahramanmaraş % 71, Aksaray % 71, Düzce % 70, Malatya % 69, Erzurum % 69, Sivas % 68

Katılım Oranında Rekor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçime katılımın oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Bu demokrasi adına önemli bir kazanımdır. Katılım oranı, ortalama yüzde 85,18. Yurt içi katılım oranı yüzde 87,34, yurt dışı katılım oranı yüzde 44,78 olarak gerçekleşti. 56 milyon 949 bin 9 seçmenimizden 48 milyon 537 bin 201 seçmen oyunu kullandı” dedi.

Secimin kaybedeni yok

Seçimin Kaybedeni Yok

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, “7 Haziran’da seçmenin verdiği mesajı da bugün söylenmek istenileni de çok iyi anladıklarını, toplumun her kesimini kucaklayacaklarını ifade etti. Muhalefete sivil bir anayasa için birlikte çalışma çağrısı yaptı. Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin kaybedeni olmadığını, demokrasinin kazandığını kaydetti. Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Biz buradayız dediniz, kıyamete kadar buradayız dediniz. Sizler o sandıklara sadece eski Türkiye’nin partilerini değil, zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü istikrarsızlığı gömdünüz. Her iki vatandaştan birinin oyunu alarak, 81 ilin, 7 bölgenin tamamında oylarını artırarak AK Parti’ye tek başına iş başına dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üzerindedir. Hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına diyoruz.

Demokrasi Percinlendi

Demokrasi Perçinledi

T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye, çok partili siyasi hayatımızda bir ilk olan, 7 Haziran seçimlerinin tekrarı mahiyetindeki 1 Kasım erken genel seçimlerini, demokratik bir olgunluk içinde tamamlamıştır. Seçim sonuçları, milletimizin tercihinin, 7 Haziran’da risk altına giren istikrar ve güven ortamına sahip çıkmaktan yana olduğunu göstermiştir.Türkiye’yi 13 yıldır tek başına yöneten AK Parti, önümüzdeki 4 yıl için milletimizden yeniden yetki almıştır. Bu seçim sonuçları, farklı kesimler için, farklı anlamlar içeren çok önemli mesajları bünyesinde barındırmaktadır. En önemli mesaj, hiç şüphesiz, bölücü terör örgütü ve onun güdümündeki yapılara yöneliktir. Türkiye’nin üzerine 7 Haziran sonrasında yeniden silahın, bombanın, şiddetin, kanın, gözyaşının, velhasıl terörün karanlık yüzünün gölgesini düşürmeye çalışan o yapıya, bölge halkı başta olmak üzere aziz milletimiz güçlü bir cevap vermiştir.Baskıyla, tehditle, kan dökmekle, can almakla demokrasinin, milli iradenin, hukukun, kalkınmanın yan yana olamayacağı, 1 Kasım’da bizzat milletimiz tarafından söz konusu kesimlere açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Milletimiz 1 Kasım seçimleriyle, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur. Bu iradeye herkesin saygı göstereceğine inanıyorum. Aziz milletimiz, istismar ve polemik siyasetini değil, hizmet, proje ve vizyon siyasetini tercih ettiğini 1 Kasım seçimlerinde açıkça beyan etmiştir.1 Kasım seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bu demokratik yarışta yer alan tüm partilerimizi, sandığa gidip oy kullanmak suretiyle milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Tek başına iktidar olan AK Parti’yi, Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nu kutluyorum. Sandıkta ortaya koyduğu irade ile Türkiye’nin geleceğine, 2023 hedeflerine sahip çıkan milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

1 Kasım 2015 Kağıthane Genel Seçim Sonuçları

Toplam Sandık Sayısı            :                 850
Açılan Sandık Sayısı              :                 850
Toplam Seçmen Sayısı          :           314.560
Kullanılan Oy Sayısı              :           275.012
Geçerli Oy Sayısı                    :         272.143
Katılım Oranı                         :         % 87,40

Kağıthane 1 Kasım 2015 Genel Seçim Sonuçları 

Parti Adı               Oy Oranı (%)        Toplam Oy

 AK PARTİ        54,92 %                   149.464         

 CHP                 25,23 %                      66.668

 MHP                  9,62 %                      26.168

 HDP                  7,81 %                      21.254

 SP                     1,08 %                        2.951

 BBP                  0,45 %                        1.227

 MP                    0,03 %                           86

Faruk Gökkuş-Ayetullah Coşkun Hasbahce Gazetesi

Teşekkürler Kağıthane

AK Parti İlçe Başkanı Av.Faruk Gökkuş’la 1 Kasım Genel Seçim sonuçlarını ve AK Parti’nin Kağıthane’de almış olduğu sonuçları konuştuk…

Kağıthane’de AK Parti misyonuna uygun, geçmişteki siyasi tecrübe ve birikimlerini en iyi bir şekilde değerlendirebilen oturmuş bir teşkilat yapısı var. Disiplinle çalışan uyumlu iyi bir yönetim oluşturduk. 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı doğru algıladık ve ona göre çalıştık. Teşkilatımızla yoğun bir şekilde evlerde sohbetler düzenleyerek vatandaşımıza yapmış olduğumuz icraatlarımızı anlattık. Bunun karşılığında da seçimleri kazandık. Ev sohbetlerinde yani yüz yüze görüşerek vatandaşlarla istişare ederek Kağıthane’nin geleceğini, ülkenin geleceğini konuşmak çok güzel bir hadise. 1 Kasım seçimleri 76 milyon insanımızın tabiri caizse kader seçimiydi. Kader seçiminde, şu ana kadar Kağıthane tarihinde hiçbir partinin alamadığı kadar AK Parti oy aldı. Bu rekor teşkilat mensuplarımızla, belediye başkanımızla, meclis üyelerimizle, geçmiş dönem meclis üyelerimizle, kadın ve gençlik teşkilatlarımızla uyumlu ve gayretli bir çalışmanın sonucudur. Millet yaptığımız icraatlarımızı görmüş bir kez daha kadir şinaslığını göstermiştir. Hiçbir zaman yapılanı karşılıksız bırakmamış bundan sonra da bırakmayacağına inanıyoruz. Yani yapılan her güzellik, yapılan her hizmet, milletten mutlaka bir karşılık buluyor. Bu seçimlerde de rekor bir karşılık buldu.

Bundan sonra da vatandaşlarımızın istekleri doğrultusunda projeler üretmeye devam edeceğiz. Hükümetimizin yapması gerekenleri başbakanımız, belediyemizin yapması gerekenleri belediye başkanımız, teşkilatımızın üzerine düşen görevleri de biz gerçekleştireceğiz ve gerçekleştiriyoruz.

“Kağıthaneli dostlarımıza, sizin vasıtanızla bir kez daha tek tek teşekkür ediyorum. Kağıthaneli vatandaşlarımıza büyük şükran duyuyorum. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

1410 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.