logo

Yeni Türkiye Yürüyüşü Devam Ediyor

Yeni Türkiye Yürüyüşü Devam Ediyor

Yeni Türkiye Yürüyüşü Devam Ediyor

Yeni Türkiye Yürüyüşü Devam Ediyor

Milletimiz 1 Kasım seçimleriyle, ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğüne sahip çıkma yönünde güçlü bir irade ortaya koymuştur. İstismar ve polemik siyasetini değil, hizmet, proje ve vizyon siyasetini tercih ettiğini açıkça beyan etmiştir.

Sayın Başbakan, Konya’da Mevlana’nın maneviyatından esintilerle seslenirken, geleneksel balkon konuşmasında, kucaklaşmanın, huzurun işaretlerini vererek, tevazuya bir daha vurgu yapmıştır.

“Zafer, Allah’a aittir. O sizin beklentilerinizin çok ötesinde zaferi büyütür, taçlandırır, nice hayırlara kapı açar…”

Sayın Cumhurbaşkanımızın şükür için ertesi sabah Eyüp Sultan’da namaz kılması, bu manada milletimizin hissiyatına tercüman olmuştur.

Milletimiz her sıkıntılı dönemde yaptığı gibi sağduyusu ve feraseti ile yöneticilerimizin önünü açmıştır. Gerilim ve kutuplaşma üzerinden kendisini çelmelemek isteyen kirli şer ittifakını darmadağın etmiştir. Vuracağı tokadın büyüklüğünü belli etmeden öyle bir vurmuştur ki, bütün şom ağızları bile susturmuştur.

7 Haziran’da Milletimiz mesaj verdi

AK Parti için 7 Haziran uyarısı önemlidir ve hala yerinde durmaktadır. Demokrasilerde kemikleşmiş büyük seçmen tabanları bulunmaz. AK Parti reformist niteliğini kaybettiğinde, parti içi mücadeleleri seçmen beklentilerinin önüne geçirmeye başladığında, Parti ideolojisi ile uygulamadaki uyumu kaybetmeye başladığında, sahip olduğu seçmen desteğini kaybedeceğini görmelidir. AK Parti 2014 sonrası sistem değişimini iyi okumalı, tabanına ve topluma iyi bir biçimde anlatmalı ve değişimin gerektirdiği reformlar konusunda gerekli adımları atmalıdır.

2023 yürüyüşüne devam

Toplumsal tansiyonun düşmesi, istikrar içinde kalkınma, büyük projelerin devamı için ihtiyaç duyulan heyecan yakalanmıştır. Şimdi birbirimizin konumuna saygı, demokratikleşme ve sivil-demokrat yeni bir anayasa yapma dönemi başlıyor. Algı operasyonlarına aldırmadan kararlı adımlarla 2023 yürüyüşüne devam edilmelidir.

Hasbahçe Gazetesi olarak yeni seçilen AK Parti Hükümetine veciz sözlerle nasihatlerimizi iletmek boynumuzun borcudur.

Adaletten de kıl kadar inhiraf etme
Emevi halifelerinden Ömer Bin Abdülaziz, Horasan’a bir vali tayin ediyor. Vali Horasan’a vasıl olunca bakıyor, vaziyetler vahim. Adamlar birbirini öldürüyorlar. Anarşi var, içki içiyorlar, her türlü rezalet var, soygun var. Oradan halifeye bir mektup yazıyor. “Ya benim istifamı kabul et yahut ta meydanlara dikeceğim kazıklara direklere insanları bağlatacağım, at kamçıları ile dövdüreceğim” diyor ve müsaade istiyor. Emir’in ona verdiği cevap çok enteresan: İstifanı kabul etmem için fevkalâde bir sebep yok. Tebaamı dövmene de razı değilim, sakın dövme. Çaresini sana iki kelimeyle söylüyorum: Hakk’ın emrini halka öğret. Adaletten de kıl kadar inhiraf etme -dönme-” diyor ve mektubu böylece cevaplandırıyordu.

Osmanlı Kurucusu Osman Gazi’nin, Oğlu Orhan Gazi’ye Nasihati

Oğlum, Allah buyruğundan gayri iş görmeyesin. Bilmediğini İslam ulemasından sorup öğrenesin. Sana itaat eden elin altındakileri hoş tutasın. Askerine, orduna ikram ve ihsanı eksik etmeyesin. Sakın zalim olma. Âlemi adaletle idare et, şenlendir. Cihadı terk etmeyerek ruhumu şad et. Ulemaya riayet eyle ki din işleri nizam bulsun. Oğlum, bizim yolumuz Allah yolu ve gayemiz Allah’ın dini İslamiyeti yaymaktır. Yoksa kuru kavga ve cihangirlik davası değildir. Sana da bu yaraşır. Yavrum, daima herkese ihsanda bulun. Unutma ki insan iyiliğin kölesidir. Memleket işlerini de noksansız yerine getir.

1 Kasım Seçim sonuçlarının milletimiz, ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Ayetullah Coşkun
Hasbahçe Gazetesi
Genel Yayın Yönetmeni

 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1541 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.